HP-printers accepteren geen goedkopere witte product-inkt meer na update

HP-printers accepteren geen goedkopere witte product-inkt meer na update

Door een update via internet accepteren printers van HP sinds dinsdag geen inkt meer van andere – doorgaans goedkopere – huismerken. Het regent klachten op het web.

Inkt van HP is doorgaans duurder dan inkt van huismerken. Het verschil kan in de tientallen euro’s lopen. Bij gebruik van een cartridge van HP werken de geüpdatete printers prima, maar zodra een andere cartridge geplaatst wordt, geeft de printer een storingsmelding.

Navraag bij de helpdesk van het bedrijf leert dat er wel een update naar de printers is verstuurd, maar dat het niet de bedoeling was om cartridges van andere producenten te weren. Dat zou een fout zijn geweest. “Er wordt gewerkt aan een oplossing”, luidt het.

“Absoluut niet de bedoeling”

Volgens de helpdesk is er nieuwe software op alle printers gezet: “Puur alleen maar om wat kleine foutjes uit de machine te halen. En nog wat andere dingen te regelen. Op de één of andere manier is dit het resultaat geweest. Dat is absoluut niet de bedoeling.”

Ondertussen regent het klachten van verontwaardigde gebruikers. “HP probeert mensen te dwingen de dure inkt van HP zelf te kopen”, is de teneur.

HP verdient, zoals de meeste andere merken die inkjetprinters verkopen overigens, geen geld aan de verkoop van de printers zelf, maar aan de inktcartridges. HP vraagt voor 50 milliliter inkt zo’n 30 euro. Dat komt neer op 600 euro voor een liter. De witte produceren Veel huismerken zijn 50% goedkoper.

Gesponsorde artikelen