Huawei blundert met nieuwjaarswensen … verzonden met iPhone

Huawei blundert met nieuwjaarswensen … verzonden met iPhone

Het nieuwe jaar is met een valse noot begonnen bij Huawei. Want de smartphonefabrikant tweette dit jaar z’n nieuwjaarswensen vanop een iPhone, de smartphone van hun grote concurrent Apple. 

Wat een vrolijke nieuwjaarswens moest zijn van het Chinese technologiebedrijf Huawei, draaide toch wat anders uit. Waarbij wij toch niet graag in de schoenen zouden staan van de social media manager, die toch wel een fameuze blunder begin.

“Via Twitter for iPhone”

Je kent ze wel, de automatische boodschap in mails en bij tweets: “Verzonden met mijn iPhone” of “Verzonden met mijn Windows Phone”. Meer dan irritant is dat bij ons, maar wanneer je werkt voor een van de grootste smartphoneproducenten ter wereld en je stuurt een tweet vanop een toestel van je grootste concurrent, tja, dan is dat toch iets anders.

En dat is precies wat er gebeurde bij Huawei op 31 december. Het bedrijf wilde z’n nieuwjaarswensen overbrengen op Twitter en deed dat met een gif en een mooie boodschap. “Vrolijk #2019 van iedereen bij Huawei. Ons voornemen voor dit nieuwe jaar is om je meer redenen te geven om je te verbinden met de mensen om wie je geeft.” Een mooie boodschap, maar het is vooral het zinnetje onder de gif dat met de aandacht ging lopen. Daar stond namelijk te lezen “via Twitter for iPhone“. Een gênante manier om het nieuwe jaar in te zetten dus voor Huawei.

Ondertussen werden de nieuwjaarswensen opnieuw verzonden en deze keer niet vanop een iPhone:

Gesponsorde artikelen