Huawei brengt op 16 oktober nieuw paradepaardje uit, de Mate 20

Huawei brengt op 16 oktober nieuw paradepaardje uit, de Mate 20

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft de releasedatum bekendgemaakt van hun nieuwe paradepaardje, de Huawei Mate 20. De nieuwe smartphone zal voorgesteld worden in Londen.

Huawei heeft op Twitter bevestigd dat hun nieuwe smartphone, de Mate 20, op dinsdag 16 oktober uitkomt. Het toestel zal beschikken over een nieuwe Huawei Kirin 980 chip. Het bedrijf had eerder op een evenement in Berlijn beweerd dat de Kirin 980 sneller is en beter dan concurrenten zoals de Qualcomm Snapdragon 845.

Onlangs haalde de Chinese smartphonefabrikant Apple nog in als nummer 2 op de smartphonemarkt.

Kwaliteitsvolle hardware en software

Net als bij Samsung, hebben ze bij Huawei twee smartphonereeksen waar ze mee uitpakken: de P-serie en de Mate-serie. Zowel op het vlak van hardware als software zijn de toestellen van het beste dat je op de markt kan vinden.

Op basis van geruchten en lekken voorspelt de Amerikaanse entertainmentwebsite Mashable dat de Mate 20 zal beschikken over een AMOLED-scherm van 6,3 inch of 16 centimeter, een 4,200 mAh batterij, een RAM-geheugen van 6 GB, een opslaggeheugen van 128 GB en de mogelijkheid om draadloos op te laden. De P20 van Huawei beschikt over een camera met drie lenzen en er wordt vermoed dat dat bij de Mate 20 ook het geval zal zijn. Verder wordt er verwacht dat de Mate 20 zal beschikken over Android Pie als besturingssysteem.

Mate 20 Lite

De Mate 20 zal in meerdere vormen en maten verschijnen. Zo is er al de Mate 20 Lite die ook beschikt over een scherm van 6,3 inch of 16 centimeter. Verder heeft het toestel iets minder geweldige specificaties. Zo heeft het een camera met twee lenzen, een Kirin 710 processor, een RAM-geheugen van 4GB, een opslaggeheugen van 64GB en een 3,750mAh batterij.

Mate 20 Pro en Porsche

Verder wordt er gefluisterd dat er een Mate 20 Pro zal uitkomen met een gigantisch scherm van 6,9 inch of 17,5 cm. Volgens sommigen komt er zelfs een Mate 20 Porsche Edition als ultra hightech variant in de Mate 10-lijn.

Marktleider Samsung stelde pas nog haar nieuw paradepaardje voor, de Galaxy Note9.

Gesponsorde artikelen