Huawei onthult veelbelovende P20 en P20 Pro, de smartphones met de beste camera ooit

Huawei onthult veelbelovende P20 en P20 Pro, de smartphones met de beste camera ooit

Huawei heeft in Parijs nieuwe, veelbelovende smartphones voorgesteld. Door de vele gelekte geruchten waren de verwachtingen voor de P20 en P20 Pro heel hoog, maar de toestellen lijken op het eerste zicht de mooie beloftes waar te maken. De nieuwe flagship van Huawei is de smartphone met de beste camera op de markt.

Huawei is al lang geen klein speler meer op de smartphonemarkt. Vorig jaar scoorde de camera van de Mate 10 Pro zelfs beter dan die van de topmodellen van Apple en Samsung.

Camera klopt iPhone en Samsung

Die leidersplaats moest het later weer prijsgeven en dus wil het Chinese merk met zijn Huawei P20 en P20 Pro echt voor een revolutie zorgen op het vlak van camera’s in smartphones. Volgens CEO Richard Yu is Huawei er als eerste in geslaagd om de kwaliteit van een groot professioneel fototoestel in een smartphone te verwerken.

De getoonde foto’s tijdens de persvoorstelling lijken zijn stelling alleszins te bevestigen en ook de onafhankelijke testen van het gerenomeerde DxOMark bewijzen de kwaliteit.

De Huawei P20 en P20 Pro bezetten de eerste twee plaatsen op de ranking van het testbureau met scores van respectievelijk 102 en 109. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S9+ staat op de derde plaats met 99 punten.

649 euro voor P20, 899 euro voor P20 Pro

De Huawei P20 heeft 128GB geheugen en 4GB RAM. De smartphone is vanaf vandaag te koop in ons land voor 649 euro.

Wie de P20 Pro in huis wil halen, moet nog wachten tot 6 april. Het toptoestel kost 899 euro. Daarvoor krijg je niet alleen een nog betere camera maar ook 6GB RAM-geheugen.

Gesponsorde artikelen