Huawei pakt uit met Mate 20 en Mate 20 Pro: beste smartphonecamera, krachtigste batterij en het snelste opladen

Huawei pakt uit met Mate 20 en Mate 20 Pro: beste smartphonecamera, krachtigste batterij en het snelste opladen

Huawei stelt vandaag de Mate 20 en Mate 20 Pro voor. Met de twee nieuwe toestellen mag het aanspraak maken op de titel van beste smartphone op de markt. De toptoestellen blinken uit met een revolutionaire processor, een vernieuwde driedubbele Leica camera en heel krachtige batterij die nog sneller oplaadt.

Huawei is al enkele jaren een van de meest bekroonde en meest verkochte smartphonemerken. Een half jaar geleden lanceerde het Chinese bedrijf de P20 en P20 Pro, twee modellen die een groot succes zijn.

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Traditioneel lanceert Huawei in het najaar altijd een nieuwe versie van zijn Mate-serie. Die smartphones zijn meestal iets duurder dan de P-reeks, maar zijn dan ook bedoeld voor wie voortdurend bezig is op zijn toestel.

Onze verwachtingen bij de voorstelling van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro in Londen waren dan ook hoog en raakten ook ingevuld. Huawei heeft bij het maken zijn nieuw topmodel aan alles gedacht. Zowel het scherm, de camera, de processor, het opladen als de batterij kregen een grondige update.

Camera met ultragroothoeklens of voor close-ups

Het eerste dat opvalt aan de Mate 20 en Mate 20 Pro zijn de opvallende cameralenzen achteraan. Het zwarte vierkant zal niet door iedereen gesmaakt worden, maar de kwaliteit ervan ongetwijfeld wel.

Huawei voorziet opnieuw een triple camera in samenwerking met Leica. Er is een ultragroothoeklens voorzien voor landschappen, maar je kan ook heel scherpe close-ups nemen. De camera krijgt dus nog een update ten opzichte van de Huawei P20 Pro die al bekroond was als beste smartphonecamera.

Daarnaast bezit de camera van de Mate 20 en Mate 20 Pro allerlei extra snufjes waarmee je dankzij artificiële intelligentie heel wat kan aanpassen om je foto er nog toffer te doen uitzien.

Huawei

Grote batterij en supersnel opladen

Een andere interessante update is weggelegd voor de batterij. Niet alleen is die groter dan ooit tevoren, de nieuwe modellen van Huawei breken alle records als het gaat over snel opladen. De Mate 20 heeft een 4.000mAh-batterij en de Mate 20 Pro zelfs een 4.200mAh-batterij. Doordat de toestellen ook zuiniger werken zouden ze tot 30 procent langer meegaan dan de nieuwste modellen iPhone.

Als je batterij toch plat is, kan je gebruik maken van de de zogenaamde Huawei SuperCharge. In 10 minuten tijd krijg je daarmee weer 25 procent batterij en na een half uurtje is je batterij zelfs al 80 procent vol. Wie wil kan zijn indrukwekkende batterij trouwens delen met zijn vrienden want beide versies van de Mate 20 kunnen ook zelf andere toestellen opladen door ze tegen elkaar te houden. Bovendien heeft Huawei eindelijk ook draadloos opladen voorzien.

Vanaf 2 november te koop in België

De Huawei Mate 20-serie is in België beschikbaar vanaf 2 november, al kan je ze nu al bestellen. Beide toestellen komen met 128 GB ingebouwd geheugen. Voor de gewone Mate 20 betaal je 799 euro, voor de Mate 20 Pro 999 euro. Wie zijn smartphone koopt voor 11 november krijgt er bovendien gratis de nieuwe smartwatch Watch GT bij.

Gesponsorde artikelen