Huis inrichten? Laat je inspireren door de decoratietrends van het moment

Geschreven met branded content van Printdeal

Net inspiratie opgedaan voor het decoreren van je huis? Dan weet je wellicht even niet waar te beginnen, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Weet je wel al zeker dat je een hip interieur wil? Dan is het een goed idee om je te baseren op de trends van het moment. Om je op weg te helpen, vind je deze alvast hier. 

1. Terracotta en natuurlijke materialen

Een warm kleurenpalet is momenteel populair in interieurontwerp, met terracotta als een opvallende favoriet. Deze aardse tinten, geïnspireerd door de natuur, brengen een rustgevende en gastvrije sfeer in je huis. Denk aan diep oranje en roestbruin, die een gevoel van gezelligheid en comfort creëren. Om deze trend volledig te omarmen, kies je voor meubels in natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze dragen ook bij aan een duurzamere levensstijl. 

2. Maximalisme in miniatuur

De focus ligt al een lange tijd op minimalisme, al wint maximalisme steeds meer aan populariteit, maar dan wel subtiel geïmplementeerd. De kunst van “maximalisme in miniatuur” draait om overdaad en het tentoonstellen van je persoonlijke collecties. Denk aan boekenplanken vol met kleine decoratieve objecten zoals persoonlijke souvenirs tot vintage spullen. Laat daarnaast je favoriete prints op posters drukken, en schik ze ertussen. Experimenteer dus gerust met verschillende kleuren, vormen en texturen. 

3. Duurzaamheid staat centraal

Met de groeiende focus op milieubewustzijn, krijgt het gebruik van duurzame materialen en hergebruik van bestaande items steeds meer aandacht. Kies voor gerecyclede materialen of geef oude stukken een nieuw leven. Houten pallets kunnen bijvoorbeeld worden omgetoverd tot unieke boekenplanken en oude deuren kunnen dienen als stijlvolle eettafels. Daarnaast zijn groene planten de perfecte aanvulling op deze trend. Ze zorgen niet alleen voor een gezondere luchtkwaliteit, maar hebben ook een instant een positief effect op je humeur.

4. Oosterse invloeden

De elegantie van Oosterse interieurs blijft inspireren. In deze trend draait alles om het creëren van een sfeer van rust en sereniteit. Denk aan zachte, zijden kussens en bamboemeubels met een minimalistisch ontwerp. Laat affiches drukken met Aziatische kunstwerken om op te hangen of plaats decoratieve elementen zoals boeddha-beeldjes of fijn gedetailleerd porselein. 

5. Tech ontmoet design

Moderne technologie wordt tegenwoordig geïntegreerd in huisdecoratie met verbluffende resultaten. Slimme verlichting, thermostaten en zelfs spiegels maken je huis functioneler en stijlvoller. Met slimme verlichting pas je eenvoudig de sfeer in je huis aan via je smartphone. Slimme thermostaten helpen je dan weer om energie te besparen. 

Meer
Lees meer...