Huiszoeking bij VRT in verband met onderzoek rond Bart De Pauw

Huiszoeking bij VRT in verband met onderzoek rond Bart De Pauw

Er is een huiszoeking aan de gang in de gebouwen van de VRT in de Reyerslaan in Brussel. Deze huiszoeking maakt deel uit van het onderzoek door het Antwerpse parket in de zaak rond Bart De Pauw. Paul Lembrechts, CEO van de VRT, wordt verhoord. 

Donderdagavond raakte het nieuws bekend dat de openbare omroep een einde had gemaakt aan de samenwerking met televisiemaker Bart De Pauw. Dit gebeurde naar aanleiding van verschillende klachten over grensoverschrijdend gedrag aan het adres van De Pauw.

De zaak wordt nu verder onderzocht door het parket van Antwerpen. Het parket laat weten dat het onderzoek niet in werking is gesteld na vraag van een van de betrokken partijen, maar dat het onderzoek tot doel heeft de waarheid te achterhalen. Dit onderzoek houdt dus een huiszoeking in bij de VRT. Bij de huiszoeking wordt vooral gezocht naar informatie over de personen die getuigden tegen Bart De Pauw, zodat het parket contact kan opnemen met deze getuigen. De VRT laat alvast weten dat ze meewerken met het onderzoek.

“Geen verdere details”

Paul Lembrechts, CEO van de VRT, wordt momenteel verhoord door het parket. Hij liet het nieuws weten aan de redactie van VRT NWS. “Ik ben net gecontacteerd geweest door Diane Waumans (de manager beroepsethiek en integriteit van de VRT), die me zei dat er een huiszoeking wordt uitgevoerd op de VRT. Toen ben ik opgebeld door de onderzoeksrechter. Ik kom mij aanmelden.”

Hij voegt hier verder aan toe dat hij niet op de hoogte is van de precieze inhoud van de huiszoeking. “Ik denk dat het over een dossier gaat dat gisteren in de media was, maar wat de onderzoeksrechter exact wil, dat weet ik niet. Ik weet geen verdere details op dit moment.”

Gesponsorde artikelen