Huiszoeking en verhoor voor Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws

Huiszoeking en verhoor voor Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws

Er is een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, de tweede op de sp.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De Lijn heeft een dossier over hem aan het parket doorgespeeld. Als directeur van de vervoersmaatschappij zou Meeuws incorrect omgesprongen hebben met facturen. De huiszoeking zou in dat onderzoek kaderen. Meeuws is voor verhoor meegenomen.

Net vandaag organiseert sp.aAntwerpen een persconferentie. Er wordt onder andere aangekondigd dat journalist Karl Apers op de verkiezingslijst staat, maar dat nieuws wordt nu helemaal overschaduwd door de huiszoeking bij Meeuws en zijn verhoor.

Sp.a-Antwerpen reageert “verbaasd” dat het Antwerpse gerecht zo snel een onderzoeksrechter heeft aangesteld. Bronnen bij de Antwerpse sp.a menen dat dat te maken heeft met de grote media-aandacht voor de zaak. Dat meldt de VRT.

Beels en Meeuws hebben er vertrouwen in

De Antwerpse sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels bevestigt dat de huiszoeking te maken heeft met het onderzoek over De Lijn. Ze zegt nog steeds “het volste vertrouwen” te hebben in Tom Meeuws.

“Ik ben heel tevreden dat de speurders het onderzoek snel voeren”, zegt Meeuws aan VTM Nieuws. “Ik heb het volste vertrouwen in het gerecht.”

twitter @Jinnih Beels

Geknoei met facturen

Enkele weken geleden raakte bekend dat er een onderzoek gevoerd wordt naar Tom Meeuws (sp.a) wegens vermoedelijk geknoei met facturen van De Lijn.

Meeuws was directeur voor De Lijn in Antwerpen van 2013 tot 2015. Hij zou bij de feestelijke opening van een nieuw premetrostation in Antwerpen enkele facturen hebben laten opsplitsen in kleinere facturen. Dat bleek uit mailverkeer dat newsmonkey kon inkijken. Op die manier zou hij geen toestemming nodig hebben van de raad van bestuur. Het ging om een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma voor de organisatie van het openingsfeest. Omdat het om zo’n hoog bedrag ging, zou normaal een openbare aanbesteding uitgeschreven moeten worden. Maar dat gebeurde niet, Meeuws stapte direct naar De Roma.

De zaak van De Lijn betekende het einde van het Antwerpse kartel Samen met Groen.

Gesponsorde artikelen