Huiveringwekkend VR-spel laat je 9/11 in de WTC-toren beleven alsof je er zelf bij bent

Virtual Reality kan je tegenwoordig de meest ongelooflijke dingen laten beleven, maar waar trek je de grens? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen omtrent een nieuw game voor Oculus Rift. Met een bril op je hoofd lijkt het alsof je jezelf in één van de twee WTC-torens bevindt, vlak voor een vliegtuig zich door de muur zal boren.

Het spel heet 8:46, en die naam is natuurlijk niet toevallig gekozen. Dat is het precieze tijdstip waarop Flight 11 van American Airlines tegen de noordelijke toren van het WTC aanvloog. In de momenten die daarop volgden zouden mensen op de vlucht voor rook en vuur hun dood tegemoet springen. Je kan jezelf dus afvragen waarom je zoiets in een videogame zou gieten, en dan al zeker een VR-game.

De makers van de game komen uit Frankrijk en misschien zullen we in Europa nog enigszins anders tegen het spel aankijken. Voor Amerikanen ligt de aanslag echter nog veel gevoeliger en daar kan dit opnieuw een trauma oproepen. Zeker omdat je volgens sommige gamers echt angst voelt wanneer je in het gebouw rondloopt en naar buiten kijkt.

Meer
Lees meer...