Hulu op oorlogspad: het kaapt een serie van Netflix weg en haalt zo na ‘Will and Grace’ tweede cultserie binnen

Hulu op oorlogspad: het kaapt een serie van Netflix weg en haalt zo na ‘Will and Grace’ tweede cultserie binnen

De tot voorheen kleine streamingdienst Hulu is aan een enorme opmars bezig. Eerder deze maand haalden ze nog de felbegeerde Emmy voor Beste Dramareeks binnen voor ‘The Handmaid’s Tale’ en amper een paar dagen later raakte bekend dat ze alle afleveringen van de originele comedy ‘Will and Grace’ hadden aangekocht. Maar nu hebben ze een nieuwe grote vis binnengehaald, en dat vanonder de neus van Netflix.

30 Rock is misschien niet de grootste naam en een echt kijkcijferkanon is het ook niet, maar de serie groeide sinds z’n debuut wel uit tot een ware cultserie. Dat deed het vooral na z’n initiële uitzendingen op NBC, doordat het gestreamd kon worden op Netflix. Die maakten echter eerder deze week bekend dat ze vanaf 1 oktober 30 Rock zouden laten vallen. En nu blijkt waarom. Hulu heeft de serie namelijk binnengehaald, vanonder de neus van Netflix dus.

Met 30 Rock heeft de streamingdienst zo op korte termijn twee grote namen kunnen toevoegen aan hun catalogus, want eerder werd al aangekondigd dat ook de originele afleveringen van Will and Grace op Hulu te zien zullen zijn. Maar dat is nog niet alles. Hulu is aan een sneltempo z’n bibliotheek aan het uitbreiden. Naast 30 Rock zal ook Parenthood, There’s Johnny, Made in Chelsea en Face Off beschikbaar worden op Hulu.

Gesponsorde artikelen