Volg ‘Humo’s Comedy Cup 2023’ vier weken lang op Streamz

Humo’s Comedy Cup, de bekendste comedywedstrijd van Vlaanderen, gaat binnenkort opnieuw van start. Abonnees van Streamz kunnen de wedstrijd dit jaar uitgebreid volgen in de vierdelige reeks De weg naar de finale.

Humo’s Comedy Cup bestaat sinds 1998 en heeft met onder andere Freddy De Vadder, Wouter Deprez, Gunter Lamoot, Bart Cannaerts, William Boeva, Lukas Lelie, Jens Dendoncker en Amelie Albrecht heel wat bekende laureaten. Andere bekende namen zoals Bert Kruismans, Wim Helsen, Neveneffecten, Kamal Kharmach en Jade Mintjes grepen dan weer net naast de hoofdprijs is de wedstrijd.

Nieuwe kandidaten en ex-winnaars

Voor de 52 kandidaten die dit jaar geselecteerd zijn voor veertiende editie van Humo’s Comedy Cup komen er dan ook belangrijke weken aan. Zij nemen het eerst tegen elkaar op in vier regionale voorrondes in Gent, Antwerpen, Leuven en Stasegem. Daarna gaan de beste acht door naar de halve finale. 

Wat er gebeurt in deze voorrondes, in de halve finales en in de finale zal je binnenkort kunnen volgen op Streamz in de vierdelige reeks De weg naar de finale. Daarin volgt Ruth Beeckmans alle deelnemers van dit jaar. Daarnaast pikt ze ook ex-winnaars op om hen naar de voorrondes te brengen en tussendoor een gesprek te hebben over hun ervaringen in Humo’s Comedy Cup. Zij krijgt daarna hulp van Jens Dendoncker, presentator van de editie van dit jaar.

Finale

De weg naar de finale is vanaf november te zien op Streamz. De vierdelige reeks zal afgesloten worden met de finale van Humo’s Comedy Cup. Die gaat dit jaar op zondag 26 november door in Antwerpse Arenbergschouwburg. Juryleden Guy Mortier, William Boeva, Amelie Albrecht, Xander De Rycke, Soe Nsuki en Humo-hoofdredacteur Bart Vanegere beslissen daar wie zijn naam aan de prestigieuze erelijst mag toevoegen.

Humo’s Comedy Cup: De weg naar de finale is vanaf november te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...