Hwa Sa tekent officieel (en voor de ogen van duizenden fans) contract bij P NATION

Hwa Sa van de K-popgroep MAMAMOO verliet eerder deze week het agentschap RBW Entertainment. Ondertussen heeft ze al een nieuw agentschap gevonden. De zangeres tekende namelijk (op iconische wijze) een contract bij P NATION, het agentschap van PSY.

Na Whee In in 2021, besloot ook Hwa Sa eerder deze week om het agentschap RBW Entertainment te verlaten. De populaire zangeres blijft wel lid van MAMAMOO en zal dus nog wel op nummers met de rest van de groep te horen zijn. Ondertussen heeft Hwa Sa al een nieuw contract getekend.

MAMAMOO

MAMAMOO maakte haar debuut op 18 juni 2014 met de single Mr. Ambiguous. Daarmee toonde de vierkoppige groep zich meteen als een vocaal ijzersterke groep. Iets waarvoor ze tot op heden bekendstaan. De grootste hits van MAMAMOO zijn EgoisticGogobebe en HIP. Daarnaast scoorden de leden ook met hun solonummers. In 2019 won MAMAMOO ook de eerste editie van Queendom, de realityshow waarin verschillende girlgroups en soloartiesten het tegen elkaar opnemen.

In 2021 besloot Whee In al om RBW Entertainment in te ruilen voor het agentschap THEL1VE. Daarbij benadrukte ze wel dat ze lid zou blijven van MAMAMOO. Die belofte maakte ze waar door nog steeds deel uit te maken van de albums ‘I SAY MAMAMOO: THE BEST’ en ‘MIC ON’. En nu volgt het nieuws dat ook Hwasa RBW Entertainment verlaat, maar deel blijft van MAMAMOO.

Hwa Sa

Hwa Sa heeft met onder andere TWITMaria en I’m a B al verschillende succesvolle solonummers op haar naam staan. Daarnaast bracht Hwa Sa ook al een officiële samenwerking uit met Dua Lipa. Het ging daarbij om een nieuwe versie van het nummer Physical van Dua Lipa.

En binnenkort mogen we waarschijnlijk meer solowerk verwachten van Hwa Sa. In een officieel statement laat het agentschap RBW Entertainment namelijk weten dat de zangeres andere oorden zal opzoeken. “Ons exclusiviteitscontract met Hwa Sa is onlangs vervallen. Na uitgebreide discussies met Hwa Sa hebben we besloten om onze mooie tijd samen af te ronden.” In het statement maakt RBW Entertainment ook duidelijk dat het wel nog zal samenwerken met Hwa Sa voor zaken die gerelateerd zijn aan MAMAMOO.

Door het vertrek van Hwa Sa zijn Solar en Moon Byul dus de enige leden van MAMAMOO die nog steeds actief zijn onder het agentschap RBW Entertainment. Zij brachten vorig jaar hun eerste EP uit als subunit MAMAMOO+.

P NATION

Op dezelfde dag dat RBW Entertainment bekendmaakte dat Hwa Sa het agentschap zou verlaten, kwamen er al geruchten dat ze naar P NATION zou gaan. Dat is het agentschap dat in 2018 opgericht is door PSY, die uiteraard bekend is van zijn hits Gangnam Style en That That (Feat. SUGA of BTS). Op dat moment liet P NATION nog weten dat ze aan het onderhandelen waren met Hwa Sa, maar dat er dus nog geen akkoord was.

Dat is er nu wel. Want tijdens een optreden van PSY was Hwa Sa aanwezig als special guest. En special mag je hier letterlijk nemen. Hwa Sa stapte namelijk het podium op, tekende live voor de ogen van de aanwezige fans haar contract en zette vervolgens haar nummer Maria in. Vervolgens bracht ze ook een medley van verschillende hits van MAMAMOO.

Meer
Lees meer...