Left Right
scrollTop top

‘I Am Greta’: bekijk hier eerste trailer van documentaire over Greta Thunberg


Greta Thunberg close
© Greta Thunberg – Bron: epa

Streamingdienst Hulu heeft de eerste beelden gelost van de aankomende documentaire I Am Greta over klimaatactiviste Greta Thunberg. De film gaat deze week in première op het Filmfestival van Venetië.

Greta Thunberg groeide de voorbije jaren uit tot een van de bekendste klimaatactivistes ter wereld. Toch blijft de 17-jarige Zweedse voor veel mensen een enigma. De documentaire I Am Greta hoopt wat meer inzicht te brengen in hoe het verlegen meisje met Asperger uitgroeide tot een symbool in de strijd voor het klimaat.

Reis over Atlantische Oceaan

I Am Greta begint bij de eenmansstaking van Greta Thunberg aan het Zweedse parlement en toont hoe die actie wereldwijd navolging kreeg. De film wordt afgesloten met haar opmerkelijke reis over de Atlantische Oceaan in een zeilboot om te spreken op de VN-klimaattop in New York.

De film is geregisseerd door Nathan Grossman. Die ontmoette Thunberg via een gemeenschappelijke kennis kort voor ze begon met haar klimaatstakingen. Hij raakte gefascineerd en mocht haar gedurende twee jaar volgen. “Ik ben twee jaar met deze film bezig geweest en het voelt heel spannend om hem eindelijk op de wereld los te laten. Ik heb geleerd dat je bij het maken van documentaires nooit weet wat er om de hoek staat”, legt hij uit aan de website Deadline.

“Staken niet voor ons plezier”

“Toen ik Greta voor het eerst ontmoette toen ze nog maar een meisje was dat alleen buiten voor het parlement zat, had ik geen idee waar haar pad naartoe zou leiden. Ik heb geprobeerd vanuit haar perspectief een film te maken waarvan ik hoop dat hij kijkers een dieper begrip zal geven van haar en haar onvermoeibare werk om de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen”, zegt Grossman.

Ook Greta Thunberg zelf is tevreden met het eindresultaat. “Ik vind de film erg leuk en ik denk dat het een realistisch beeld geeft van mezelf en mijn dagelijkse leven. Ik hoop dat iedereen die naar de film kijkt eindelijk kan begrijpen dat wij jonge mensen niet alleen voor ons plezier schoolstakingen houden. We protesteren omdat we geen keus hebben”, klinkt het.

Hulu

I Am Greta gaat volgende week in première op het filmfestival van Venetië. Daarna zal de film ook te zien zijn op het festival van Toronto en enkele Amerikaanse filmfestivals. Bij ons komt de film op 21 oktober in de zalen.

Bekijk de trailer van I Am Greta hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update