I love coaching …

I love coaching …

Niets is moeilijker om uit te leggen dan datgene wat je met hart en ziel doet en vanuit een jarenlange ervaring in de praktijk brengt. 

In het landschap van de sociale dienstverlening bewandelde ik reeds vele paden. Lange afstandswandelingen en kortere trips zorgden ervoor dat ik ben zoals ik ben en dat ik werk zoals ik werk. Excursie versus expeditie … stap voor stap op zoek naar een eigen begeleidingsstijl waar ik me goed bij voelde. Vele bochten en kruispunten voorbij leerde ik gaandeweg hoe ik volwassenen en kinderen kon begeleiden om hen – uit een vaak benarde situatie – te helpen.

Enerzijds begaf ik me op ruw en onbekend terrein en dat maakte mijn expeditie net zo boeiend en nog steeds. Anderzijds kon ik rekenen op vertrouwde kennis om mijn coaching zo efficiënt mogelijk te maken. Vaak werd het een heuse trektocht samen met mijn cliënt om zijn/haar leven weer op de rails te krijgen. Het landschap waarover ik spreek is groots. Elke trektocht uniek … de aantallen ontelbaar.

“Een mooie en zinvolle daginvulling geven aan een levensbedreigend ziek kind. Kinderen, jong volwassenen en volwassenen met een mentale en fysieke beperking onderwijzen en begeleiden om hen te leren het beste uit zichzelf te halen. Volwassenen met chronische pijn en chronische vermoeidheid de moed geven om met kleine stappen actiever en meer comfortabel in hun leven te staan. Thuislozen op weg helpen naar woonst, werk en een schuldenvrije toekomst. Kinderen met gedragsproblemen en hun omgeving ondersteunen om weer dichter naar elkaar te groeien in een kwalitatief bestaan. Werkzoekenden oriënteren en de arbeidsmarkt opnieuw laten ervaren.”

Persoon en beperking is voor mij geen issue, enkel jouw graad van motivatie om op weg te gaan is voor mij – nog steeds – de grootste schakel in een goede begeleiding. Tijdens de expeditie gaan we samen op zoek naar jouw kansen en schrijven we gaandeweg een degelijke ‘roadmap’ op jouw maat. We maken handvatten en aantekeningen om van jouw grote expeditie een mooie tocht te maken. Uiteraard komen we bochten, heuvels en hindernissen tegen. Hier leren we naar kijken en doen we wat mogelijk is deze uit de weg te ruimen. Ook in onze huidige maatschappij kan je verloren lopen en verdwalen, maar mits een goed kompas kom je weer thuis.

I love coaching … as much as I love walking in the forest! 

Gesponsorde artikelen