Left Right
scrollTop top

Iconische manga ‘Bleach’ krijgt live-action remake: dit is de eerste volledige trailer


Iconische manga ‘Bleach’ krijgt live-action remake: dit is de eerste volledige trailer

Wie ooit begint met manga lezen, komt zonder twijfel eens terecht bij ‘Bleach’, de manga van Tite Kubo terecht. Voor wie ook de anime al heeft bekeken, maar méér ‘Bleach’ wil, is er nu ook de live-action reeks. De eerste volledige trailer is binnen, maar kan die toppen aan het origineel?

We laten jullie niet langer wachten: hier is de volledige trailer van Bleach

Bleach is natuurlijk vooral bekend vanwege de manga, maar ook de anime-reeks, die 366 afleveringen telde, heeft een cultstatus, zelfs in België. En nu is er dus de film, die komt uit in juli 2018, in Japan. Of er ook Belgische screenings komen is niet bekend.

Shinigami

Voor wie niet mee is: Bleach vertelt het verhaal van een jongeman, Ishigo Kurosaki die de taak overneemt van een shinigami, een soort eng, Japans Pietje De Dood. Dat heeft uiteraard nogal zware gevolgen. De rol van Ishigo wordt gespeeld door Sota Fukushi. Hana Sugisaki neemt de rol van shinigami Rukia Kuchiki vor haar rekening.

Het is misschien belangrijk om te weten dat maker Tite Kubo oorspronkelijk geen goed oog had in een verfilming. Nu die er wel komt, was de haarkleur van Ishigo een grote bekommernis: die is in de manga namelijk feloranje, iets dat er prima uitziet in anime of strip, maar niet op het scherm. Afgaand op de trailer is er toch een mooi compromis gevonden.

Hoge verwachtingen

Dat geldt ook voor de rest van het filmpje: het ziet er allemaal best indrukwekkend uit, maar behoorlijke special effects en een zwaard dat duidelijk op anime-grootte is gemaakt. Maar zal de film de verwachtingen van de oorspronkelijke fans kunnen inlossen? Oordeel vooral zelf.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810