Idiote YouTubers villen, bakken en eten een bijna uitgestorven vissende kat voor reclame-geld

Idiote YouTubers villen, bakken en eten een bijna uitgestorven vissende kat voor reclame-geld

Katten eten, wij staan er sowieso al niet achter, maar wat er in Cambodia gebeurde, tart de verbeelding. Een koppel YouTubers wilde er een survival-kanaal uitbouwen en vilden, kookten en aten daarom verschillende ‘wilde’ dieren. Waaronder dus ook een vissende kat, een bijna uitgestorven diersoort. 

Idiotie is duidelijk geen puur Westers fenomeen: twee YouTubers die op de adverts-geldkar wilden springen, hebben daarvoor een vissende kat gevild, gebakken en daarna opgegeten. Het koppel claimt dat ze niet wisten dat het dier bijna uitgestorven was en hebben zich geëxcuseerd, maar daarmee komt het dier natuurlijk niet terug.

Vissende katten niet het enige slachtoffer

Ah Lin Tuch en haar man wilden een survival-YouTubekanaal oprichten en probeerden daarom een dieet te illustreren dat je in staat zou moeten stellen om het een tijdje te overleven in de Cambodjaanse jungle. De vissende kat was niet hun enige slachtoffer, ze aten ook een cobra, een pijlstaartrog, een haai, een bende kikkers, en een paar beschermde vogelsoorten.

Volgens Ah Lin Tuch hadden ze al zo’n 500 dollar opgehaald met het YouTubekanaal, slecht werkt het dus niet, maar haar kijkers moesten er haar wel op wijzen dat de vissende kat eten een heel slecht idee was. En toen kwam de aap uit de mouw: het koppel heeft de dieren niet zelf gevangen.

Excuses

Lin Tuch en haar man Phoun Raty beweren namelijk volgens de minister van Ecologie, die de twee op het matje riepen, dat ze de dieren hebben gekocht op een lokale markt. Veel survival is er dus ook al niet meer aan, een wijze les dat je niet moet geloven wat je ziet. Het koppel heeft zich intussen trouwens geëxcuseerd en het filmpje waarin de vissende kat aan z’n einde komt, offline gehaald.

De vissende kat is een wilde katachtige die een groot deel van z’n voeding uit het water haalt. Hij weegt tussen de vier en de veertien kilo (stevige kat dus) en kan tot 85 centimeter lang worden. Aangezien hij best groot is, is zijn grootste vijand vooral de mens. De vissende kat wordt zo’n twaalf jaar oud, tenzij ze YouTubers tegenkomen.

Gesponsorde artikelen