Iedere Amerikaan zijn pony en: Vermin Supreme for president!

Iedere Amerikaan zijn pony en: Vermin Supreme for president!

Een man die zich Vermin Supreme noemt (vrij vertaald: “Opperste Uitschot”) heeft zich in New Hampshire officieel kandidaat gesteld voor de presidentiële voorverkiezingen.  

Met een laars op zijn hoofd lijkt de kandidaat weinig ernstig, maar schijn bedriegt. Hij heeft een solied programma, zeker in vergelijking dan met bvb. Donald Trump. Trump wil elf miljoen Mexicanen, vrouwen en kinderen eerst, het land uitzetten en daarna een grote muur bouwen tussen Mexico en de VS. Compleet onrealistisch. Rubio wil de belastingswetgeving van ongeveer 40.000 pagina’s reduceren tot welgeteld 3 blz. Compleet onrealistisch. Jeb Bush gaat tegelijk de belastingen verlagen, de uitkeringen verhogen én het begrotingsdeficit wegwerken. Huh?? Ja, het zit zo zegt broer Jeb: dat wordt vanzelf gefinancierd dankzij 4% groei per jaar. Alweer… COMPLEET onrealistisch. Daarmee vergeleken blinken Vermin’s verkiezingsbeloftes uit in realisme en redelijkheid. Zijn belangrijkste programmapunt is niet alleen haalbaar en betaalbaar, het is voorwaar ook een grote stap vooruit voor de mensheid: onder zijn regering krijgt iedere Amerikaan een gratis pony!Een nuchtere twitteraar stelde voor om aanvullend de pony pas te overhandigen aan burgers nadat ze hun private voorraad oorlogswapens hebben ingeleverd. Maar het is misplaatst om de spot te drijven met Vermin. Hij is immers ook de enige die een concreet plan heeft voor de uitroeiing van IS. Zijn plan is stevig: Vermin zal ISIS verslaan door terug te reizen in de tijd. Teruggaan in de tijd zal alvast de conservatieven als muziek in de oren klinken.
De Amerikanen zijn wel een en ander gewend van hun presidenten, dus ‘a complete nut’ kan er nog wel bij in het rijtje. Het is overigens niet uitgesloten dat hij na vier jaar in het Witte Huis minder schade aanricht dan een flink aantal van zijn illustere voorgangers. Mij heeft hij alvast overtuigd: Vote for Vermin!

Gesponsorde artikelen