Iedereen blij! Smokey Boys winnen Mijn Pop-uprestaurant 2017, en Mitchell en Daniela gaan TROUWEN!!!

Iedereen blij! Smokey Boys winnen Mijn Pop-uprestaurant 2017, en Mitchell en Daniela gaan TROUWEN!!!

Birger en Karel hebben zich tot winnaars van Mijn Pop-uprestaurant gekroond. In een spannende finale in Blankenberge wisten ze meer stemmen van kijkers te winnen dan Mitchell en Daniela. Daarmee heeft het populairste duo van dit seizoen het gehaald. Maar ook de buren hebben reden om te vieren, want Mitchell vroeg Daniela ten huwelijk. Voor het eerst niks dan blije gezichten met alleen maar winnaars na een finale in Mijn Pop-uprestaurant.

Het beste concept heeft gewonnen. Birger en Karel brachten ons dit jaar al heel vroeg in de BBQ-stemming. De buren van Table’O hadden toch wat moeite om hun concept te plaatsen, en het kunstgehalte lag al iets zwaarder op de maag dan een sappig stukje vlees. De overwinning was wel een beetje voorspelbaar, want op Facebook is het verschil tussen beide pop-ups immens. Zelfs ondanks een laat offensief van Mitchell en Daniela met een reeks BV’s is de kloof de voorbije dagen alleen maar groter geworden.

Thuismatch

Birger en Karel waren eigenlijk van in het begin het meest gevreesde duo. Ze zijn de oudste deelnemers van dit seizoen, maar ze hadden met BBQ ook al wel wat pluimen verdiend. In Antwerpen stond het hart van vooral Laure en Charlotte even stil toen de Smokey Boys als rechtstreekse tegenstanders binnen wandelden. Ze werden al snel populair dankzij hun eerlijke en coole houding. Ze deden nooit mee aan spelletjes, wonden zich niet op en leken op hun eigen manier van de wedstrijd te genieten.

VTM

Vlak voor de finale vertrouwden ze ons nog toe dat ze eigenlijk niet nerveuzer zijn dan voor een service. De coole boys hebben er wel zware maanden op zitten. De bereiding van hun vlees begon meestal al in de vroege uurtjes zodat ze niet veel tijd hadden om te slapen. In Antwerpen waren ze dan ook nog eens ver van huis. Van zodra ze naar de finaleweken in Blankenberge mochten, verbeterde dat wel. Ze speelden aan de kust eigenlijk een thuismatch. Maar zelfs als ze vandaag niet gewonnen hadden, dan zouden ze voor hun droom gaan. Dat die foodtruck er komt, lijkt nu vast te staan. Je komt hen deze zomer misschien nog tegen op een festival.

En misschien klonk vanavond ook een luide zucht van opluchting uit Antwerpen. De stad leek tot hiertoe vervloekt en kon Mijn Pop-uprestaurant maar niet winnen. Kortrijk was daarentegen de successtad uit het programma.

VTM

Mitchell en Daniela trouwen

Het mooiste moment was misschien niet de overwinning van Birger en Karel. De buren hadden een huwelijk beloofd en dat komt er. Mitchell deed tijdens de finale een knieval en zorgde zo voor de romantische kers op de taart. Daniela heeft tijdens het programma alles voor hem gegeven en zo krijgt ze een mooiere beloning dan de geldprijs. Het eerste Pop-uphuwelijk is een feit.

Niks dan lachende gezichten dus, want Mitchell werd ook nog eens beloond met een fantastische score in de Gault-Milliau. Birger en Karel zijn uiteraard uitgenodigd op het huwelijk van de tortelduifjes. En ze mogen de hapjes verzorgen.

Achter de schermen deed overigens ook in het team van TJOP’s iemand een knieval. De souschef Dennis kreeg ook een “ja” als antwoord. Beter dan een datingprogramma, Mijn Pop-uprestaurant.

VTM
VTM

Gesponsorde artikelen