‘Iedereen tegen Kanker’ zamelt recordbedrag van 3.604.335 euro in

‘Iedereen tegen Kanker’ zamelt recordbedrag van 3.604.335 euro in

De campagne ‘Iedereen tegen Kanker’ heeft 3.604.355 euro opgebracht. Dat recordbedrag werd bekend gemaakt tijdens een slotshow op Eén. Die sloot een succesvolle campagne van één maand af met hartverwarmende optredens en getuigenissen.

“Daag kanker uit” was de slogan van deze editie van de Iedereen tegen Kanker-campagne. Zowel bekenden als onbekenden konden kanker uitdagen en zo geld opbrengen voor Kom op tegen Kanker.

Slotshow op Eén

Tijdens de slotshow van de campagne op Eén liepen die uitdagingen gewoon door en liet het ingezamelde bedrag dus ook nog op. Presentatoren Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis en Steven Van Herreweghe mochten zo op het einde van de uitzending het mooie bedrag van 3.604.355 euro bekend maken.

Die show zat vol emotionele momenten. zo bracht Gers Pardoel het nummer We missen je als eerbetoon aan zijn mama, die hij op 17-jarige leeftijd aan kanker verloor. Ook acteur Marc Van Eeghem, die dit jaar op 57-jarige leeftijd stierf aan kanker, kreeg een eerbetoon. Maar ook onbekende Vlamingen die tegen kanker vochten, zoals de 16-jarige Lode, kregen vanavond een onvergetelijke ervaring.

“De afgelopen weken was ik vaak zelf wat overdonderd door het succes van Iedereen tegen Kanker”, zei Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas. “Zo’n fantastisch traject kunnen afsluiten met een hartverwarmende slotshow zoals vanavond, dat maakt mij een super contente en trotse mens.”

Jaarlijks krijgen 40.000 Vlamingen diagnose van kanker

“Wat een fantastisch eindbedrag! Wat een solidariteit in Vlaanderen! Wat een extra motivatie voor ons allemaal om hard verder te werken aan een wereld zonder kanker. Dank, dank, dank aan iedereen”, zei Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, na afloop.

Het ingezamelde bedrag van 3.604.335 euro zal door de organisatie Kom op tegen Kanker gebruikt worden op vier sectoren: onderzoek, zorg, informatie en preventie, en beleidsbeïnvloeding. Dat die steun nodig blijft, blijkt uit het feit dat in Vlaanderen nog altijd jaarlijks 40.000 mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben, dat is één iemand om de 13 minuten.

Gesponsorde artikelen