Iedereen vol spanning: wat betekent die laatste tweet van Game Of Thrones-schrijver George R.R. Martin?

Iedereen vol spanning: wat betekent die laatste tweet van Game Of Thrones-schrijver George R.R. Martin?

Alsof wachten op het nieuwe seizoen van Game Of Thrones nog niet erg genoeg is, heeft de schrijver van de boeken, George R.R. Martin, vanmiddag een tweet de wereld ingestuurd die behoorlijk mysterieus is. De tweet lijkt cryptisch, dus het is de bedoeling dat we er ons hoofd nog even over breken. Is het een spoiler? Een aanwijzing? Wie is er dood?

“Helaas! Helaas! De grote stad Valyrua, die machtige stad! In één uur volgt jouw oordeel”

Valyria is de stad in ruïne die Tyrion Lannister doorkruist met Jorah Mormont in de vijfde aflevering van het vijfde seizoen. De ramp die hier gebeurd is, is tot op heden nog niet opgehelderd, niet in de tv-serie en niet in de boeken. Op de foto die hij erbij plaatst zien we de oude stad terwijl er draken boven de gebouwen vliegen. Dat roept bij fans heel wat nieuwe vragen op.

Zijn de draken dan de ramp die Valyria verwoest heeft? Kunnen de draken oncontroleerbaar worden waardoor ze alles gaan vernietigen? Zal Game Of Thrones uitdraaien op een gewelddadige strijd tussen het vuur van de draken en het ijs van de White Walkers? In de serie hebben Tyrion en Jorah ook al een draak over de stad zien vliegen. Symbolisch voor wat nog gaat komen?

De Bijbel

De quote die erbij staat is intussen in elk geval opgelost. De zin verwijst naar een citaat uit de Bijbel. Daar gaat het enkel niet om Valyria, maar wel om de stad Babylon. De tweet is intussen in elk geval al duizenden keren gedeeld. Sommige surfers verwachtten dat er na een uur een onthulling zou komen, maar enkele uren later werd duidelijk dat dit uiteraard niet zou gebeuren.

Gesponsorde artikelen