Left Right
scrollTop top

IEEEEEEP: W817 staat binnenkort ook in het Sportpladijs


IEEEEEEP: W817 staat binnenkort ook in het Sportpladijs

JAAA! Het is bevestigd: binnenkort zullen we niet alleen Samson & Gert en Spring, maar ook een deel van de W817-cast zien op ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’.

De geruchtenmolen begon te draaien toen scenarist Bram Renders enkele dagen geleden een reüniefoto van de W817-cast op Twitter postte. Maar wat had dat gezellige etentje precies te betekenen? ‘Gewoon’ een castreünie, plannen voor nieuwe afleveringen van het razend populaire programma … of toch hetgeen waar onze nostalgische hartjes allemaal op hoopten: een optreden op ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs‘?

En ja hoor, het is zover: Tine Plasmans, woordvoerster van Ketnet, bevestigde aan Het Nieuwsblad dat we W817 binnenkort terugzien. En wel volledig live, want een deel van de cast zal op het nostalgische concert optreden: “Een deel van de cast van W817 zal inderdaad te zien zijn op ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’. Elke groep die in 20 jaar Ketnet een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten is daar meer dan welkom. En W817 is daar zeker een deel van”.

Dat ze er zin in hebben, is nog zachtjes uitgedrukt. “Het is echt geweldig om elkaar terug te zien. Het is net alsof we nooit anders gedaan hebben. We doen dat ook regelmatig, we zijn nog altijd vrienden. Het was net zoals een groep geweldige klasgenoten terugzien eigenlijk”, zegt Britt Van Der Borght, die Zoë speelde in de serie. “Als ik terugdenk aan onze tijd in W817, dan doe ik dat echt met volle teugen. Het was een heel intense periode ook. Die reeks heeft een speciaal plaatsje in mijn hart veroverd. En dat verandert ook niet. Oké, we worden wel volwassen, maar eigenlijk zijn we nog steeds dezelfde. Heerlijk!”

Wacht eens even … tot eind november

Zo lang moeten we niet meer wachten om ze terug te zien, want eind volgende maand beginnen de concerten die de 20ste verjaardag van Ketnet zullen vieren. De reeks kent een overdonderend succes, want van één optreden kwamen er al snel vier die allemaal zo goed als uitverkocht zijn. Wie nog tickets wil, moet dus snel zijn.

Wij hopen alvast op nummers als het originele W817-lied en uiteraard: het legendarische Zoë eet pitta. Was het maar al zover!

Jullie komen toch ook?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899