Ierse boysband Westlife komt na zes jaar terug met nieuwe muziek en een tour

Ierse boysband Westlife komt na zes jaar terug met nieuwe muziek en een tour

Westlife komt terug! De Ierse boyband heeft op Twitter aangekondigd dat ze werken aan nieuwe muziek en een nieuwe tournee. De groep stopte er in 2012 mee en keert nu dus na zes jaar afwezigheid terug. 

Haal die Joepieposters maar terug uit de schuif, want Westlife komt helemaal terug! De Ierse boysband heeft in een video op Twitter aangekondigd dat ze werken aan nieuwe muziek en dat er ook een nieuwe comeback-tournee komt. Wij duimen al dat die halt houdt in ons land!

Westlife

Westlife is een Ierse boysband die ontstond in 1998. Het werd toen opgericht door zanger Ronan – When You Say Nothing At All – Keating en bestond uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan en Brian McFadden. Westlife kende z’n grootste successen in de vroege nillies.

In eigen land werden ze dé boysband van het moment, maar ook bij ons hadden ze enkele hits. Waarvan de grootste uiteraard de cover van Uptown Girl van Billy Joel. Maar ook hun eigen nummers Flying Without Wings en My Love konden in ons land op veel bijval rekenen.

Vertrek McFadden

In 2004, op het hoogtepunt van hun carrière, besloot Brian McFadden de groep te verlaten om meer tijd met zijn gezin door te brengen en een solocarrière uit te bouwen. De rest van de groep deed gewoon met z’n vieren verder.

In 2007 vroeg McFadden om na z’n geflopte solocarrière terug te komen naar Westlife. Maar de rest van de groep weigerde. Ze gaven aan dat ze nu beter op elkaar ingespeeld waren en dat ze veranderingen hadden doorgevoerd, waardoor ze “een andere band met andere muziekstijlen waren geworden, waarin er geen plaats meer was voor Brian”. In 2012 gaven ook de laatste vier leden er de brui aan met, zoals dat dan gaat, een grote afscheidstournee. Ook nu zal Westlife met vier terugkeren.

Luister hier nog eens naar hun grootste hit, Uptown Girl:

Gesponsorde artikelen