Left Right
scrollTop top

Ierse tienerbroers zijn sensatie in de modewereld


Ierse tienerbroers zijn sensatie in de modewereld

Ze zien eruit zoals de doorsnee tiener, maar de Ierse broers, Liam en Paddy Doran, zijn wereldberoemd. Ze zijn gefotografeerd in enkele van ’s werelds bekendste modemerken! Prijswinnend fotograaf en filmmaker Perry Ogden maakte zelfs een boek over het leven van de jongens door hun tienerjaren en volwassenheid. Bekijk hier de mooiste foto’s! 

Het verhaal van de Doran-broers illustreert de gemeenschap waarin ze wonen in Celbridge, in de buurt van Dublin. Fotograaf Perry Ogden brengt dit verhaal prachtig in beeld. Het werk van Ogden verscheen in tal van tijdschriften over de hele wereld, waaronder de Italiaanse Vogue! En natuurlijk ook The Irish Times.

Geboren modellen

Ogden spotte de jongens en zag meteen een gouden kans. Zijn boek bevat foto’s van de broers doorheen hun tienerjaren richting de volwassenheid. “Ik ben ze een aantal jaren geleden gaan fotograferen. ‘Later, dacht ik dat deze beelden een heel interessant boek zouden zijn. De tijdsperiode van 10 – 16 jaar is een tijd waarin je ontdekkingen doet en passies ontwikkelt”, verklaart hij.

Ierse roots

In het nieuwe boek worden de jongens gefotografeerd onder andere in het wilde Ierse landschap, vaak met paarden of honden. “Ik wilde ook nadenken over het land waarin ze zijn geboren en het Ierland waarin ze volwassen worden”, benadrukt Ogden. Mede dankzij de invloed van deze fotograaf hebben de broers de afgelopen maanden een succesvolle modelcarrière opgebouwd. Ze zijn gefotografeerd in enkele van de bekendste modemerken ter wereld, zoals Fred Perry, Burberry en H&M.

Kleine jongens worden groot

Paddy is nu 16 jaar en Liam is 17 jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308