Iets om naar uit te kijken: Netflix gaat A Series of Unfortunate Events verfilmen

YouTube

Netflix heeft al verschillende topseries op zijn naam staan zoals House of Cards en Orange Is the New black. Nu heeft de online streamingdienst de rechten gekocht op de dertiendelige boekenreeks Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events. De duistere maar hilarische bestsellers die verfilmd worden door Netflix? Wij kunnen niet wachten om dat op het scherm te zien verschijnen!

“Tijdens de zoektocht naar fantastisch materiaal voor een nieuwe serie, dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt, was Lemony Snicket de eerste stop,” zegt vicepresident van Netflix, Cindy Holland. “We zijn er trots op om te kunnen werken aan een serie voor een wereldwijd publiek dat al dol is op de boeken.”

In A Series of Unfortunate Events verliezen drie kinderen, Violet, Klaus en Sunny, hun ouders in een mysterieuze brand. Ze krijgen hun oom graaf Olaf toegewezen als voogd. Die is echter enkel geïnteresseerd in het gigantische fortuin dat Violet zal erven op haar achttiende verjaardag en zorgt dus niet al te goed voor hen. De kinderen worden daarna van de ene naar de andere gekke pleegouder gestuurd en belanden in de meest absurde situaties. Ondertussen zit graaf Olaf hen achterna en laat een spoor van dood en verderf achter.

Cynische humorist

Daniel Handler, die de boeken schreef onder zijn pseudoniem Lemony Snicket, zal nauw samenwerken met Netflix bij het maken voor de serie. Daniel Handler staat bekend om zijn aparte manier van schrijven en zijn bittere gevoel voor humor. Toen Buzzfeed met hem via e-mail correspondeerde en vroeg of hij nog meer boeken zou schrijven, antwoordde hij met: “Ik ben niet van plan te stoppen met schrijven. Maar als ik iets geleerd heb uit A Series of Unfortunate Events, dan is het wel dat vreselijke dingen op elk moment kunnen gebeuren. Ik zou kunnen doodvallen in het midden van mijn …”

Over hoe de deal tot stand is gekomen zei hij: “Ik geloof dat Cindy Holland de boeken voorlas aan haar nichtje. Terwijl Kinderbescherming de zaak onderzocht, besloten Holland en ik samen te werken aan een serie. Ik kan het nog steeds niet geloven. Na het jarenlang leveren van entertainment van topkwaliteit, riskeert Netflix nu zijn reputatie en succes door zich te binden aan mijn ontmoedigende en verontrustende boeken.” Zijn droomacteur voor de rol van graaf Olaf is James Mason. Die stierf in 1984, dus Daniel Handler zal zich tevreden moeten stellen met een tweede keus. 

Duister maar grappig

Aangezien de boeken propvol zitten met mysteries en onbeantwoorde vragen en elke keer eindigen met een dramatische cliffhanger, belooft de serie zeker de moeite te worden. Wanneer de reeks precies uitkomt is nog niet duidelijk, maar Netflix staat zelf even hard te springen als ons. “De wereld van Lemony Snicket is uniek, duister en grappig. We kunnen niet wachten om die tot leven te brengen voor de Netflix-abonnees,” zegt Cindy Holland.

Er werd al een film gemaakt over de eerste drie boeken in 2004, onder dezelfde titel als de boeken: Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events‘. Bekende acteurs zoals Jim Carrey, Meryl Streep en Jude Law speelden mee. De film haalde een brutowinst van meer dan 200 miljoen dollar, goede kritieken (6,8 op IMDb en 72% op Rotten Tomatoes) en zelfs een Oscar voor beste make-up. Toch kwam er nooit een vervolg. Jarenlang geruzie in de studio zorgde voor vertraging en uiteindelijk waren de kindacteurs Emily Browning (Violet) en Liam Aiken (Klaus) te oud geworden en werd de tweede film definitief afgeblazen. Grote teleurstelling voor de fans. En daar maakt Netflix nu handig gebruik van om de boeken tot een serie om te vormen.

Dit is de trailer van de film uit 2004:

Bron: Huffington Post, Buzzfeed, Variety, Vanity Fair, The Guardian
Meer
Lees meer...