Left Right
scrollTop top

“Ik geef migranten onderdak!”: nieuwe Franstalige stickercampagne viseert Theo Francken


“Ik geef migranten onderdak!”: nieuwe Franstalige stickercampagne viseert Theo Francken

Het wetsontwerp van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) over de woonstbetredingen of huiszoekingen door de politie zorgt vooral aan de overkant van de taalgrens voor heel wat ophef. Het burgerplatform ‘Hébergement’ wil Francken daarom provoceren met een stickercampagne. Het opschrift: “Je suis hébergeur de migrants” of “Ik geef migranten onderdak”.

Midden januari lanceerden de federale regering en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) een wetsontwerp dat de politie de mogelijkheid geeft om woningen binnen te vallen van mensen die ervan verdacht worden onderdak te geven aan illegale vluchtelingen.

De gastheren en –dames kunnen hiervoor geen sancties krijgen, maar zoals verwacht werd zijn ze tegen het wetsontwerp dat op tafel ligt. Zo is het burgerplatform ‘Hébergement’ dag in dag uit in de weer om stokken in de wielen van Francken en zijn beleid te steken. Hun nieuwste campagne: stickers uitdelen en plakken met het opschrift “Je suis hébergeur de migrants” of letterlijk “Ik ben de gastheer van migranten”. Voor hen is het een trots om mensen in nood onderdak te verlenen en ze zijn niet van plan om zich te laten doen.

Eerder sabotage van politiewerk

Philippe Mercenier, één van de actievoerders, deelde eerder al slaapzakken uit aan migranten in het Brusselse Maximiliaanpark, nadat hun spullen door de politie geconfisqueerd waren. Dat initiatief wordt als een succes beschouwd en het ziet ernaar uit dat de ‘Hébergement’ nog zulke fratsen zal uithalen. Wie een sticker wil, moet hen dat blijkbaar gewoon vragen.

De stickers:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737