Left Right
scrollTop top

“Ik vind het wel neig om met een pistool rond te lopen”: Hilde De Baerdemaeker over hoofdrol in Coppers


“Ik vind het wel neig om met een pistool rond te lopen”: Hilde De Baerdemaeker over hoofdrol in Coppers

Maandag blijft ook in 2016 fictiedag op VTM, en daarvoor duikt de zender andermaal in de boekenwereld. Coppers moet de nieuwe succesreeks na Aspe worden, en die is ook nu weer genoemd naar de schrijver: Toni Coppers. Hilde De Baerdemaeker speelt de hoofdrol in een serie die heel hard doet denken aan donkere Scandinavische crimireeksen.

Wat voor personage is commissaris Liese Meerhout? En wat voor een atypische rol speelt Luk Wyns? Hebben de acteurs eigenlijk alle boeken van Toni Coppers gelezen? Alle antwoorden krijg je in onze reportage hieronder. Je ziet Hilde De Baerdemaeker (Liese Meerhout), Luk Wyns (Michel Masson), Lotte Pinoy (Sofie Jacobs) en Bert Verbeke (Laurent Vandenbergh).

Hilde De Baerdemaeker heeft natuurlijk al ervaring met politieseries, want ze was eerder in Aspe te zien. Maar nu mag zij dus het gezicht van de boekenreeks van Toni Coppers worden. Het recept is bekend: een eigenzinnige, introverte politievrouw. Ons doet ze af en toe denken aan Saga uit de Deens-Zweedse serie The Bridge. Let goed op de ouderwetse auto waarmee ze rondrijdt, die toch echt vergelijkbaar is met die van Saga. De serie geeft ook een vrij donkere indruk, dus wie een beetje vrolijkheid nodig heeft op maandagavond is gewaarschuwd.

Bekende gezichten

Naast de vier acteurs uit onze video zitten er nog verschillende bekende gezichten in de cast. Arnold Willems, bij het brede publiek bekend als George uit Wittekerke, speelt de vader van Liese. Hij heeft geen gemakkelijk leven gehad, want zijn vrouw heeft hem en zijn dochter in de steek gelaten. Joris Hessers, die meespeelde in Zuidflank en Vriendinnen, keert regelmatig terug als wetsdokter, en natuurlijk heeft hij een oogje op Liese. Voorts zullen we ook Mathias Sercu, Gert Winckelmans en Rudy Morren bijrollen in de serie zien spelen.

Aflevering 1

In de eerste aflevering maandagavond wordt in de Antwerpse haven het lichaam van een journalist gevonden. Bij zijn lichaam vinden ze een speelgoedpopje. Wanneer enkele dagen later bij een andere moord opnieuw een popje wordt gevonden, groeit het vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Liese gelooft daar niet in en gaat met haar team op zoek naar een link tussen de slachtoffers.

Coppers – vanaf maandag 4 januari om 21u40 bij VTM


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737