Left Right
scrollTop top

“Ik was nog op zoek naar de winnares van The Voice”: heeft Bent Van Looy de jackpot gewonnen?


“Ik was nog op zoek naar de winnares van The Voice”: heeft Bent Van Looy de jackpot gewonnen?

Ze blijven maar komen, de zangtalenten van Vlaanderen. Ook de vierde auditie van The Voice was er “boenk op”. En toch moeten de coaches stilaan erg streng zijn, aangezien de plaatsen in hun teams erg duur worden. Vooral Bart Peeters moest zijn handen van die knop leren houden. Liefst vier keer draaide niemand zich om, en dat terwijl het vaak nochtans zeker niet slecht was. Maar alleen geweldig is goed genoeg in onze Voice van Vlaanderen.

1. Melissa & Finlay

*20 en 19 jaar – uit Assenede en Ertvelde – Like I Can (Sam Smith)

Alweer een duo dat probeert om een coach te versieren. Melissa en Finlay zijn goede vriendinnen die al jaren samen zingen. Ze stonden met hun band zelfs al op een podium van de Gentse Feesten. Dan kan het toch niet moeilijk zijn om het publiek van The Voice ook mee te krijgen?

Helaas draait niemand zich om. Beide stemmen klinken apart eerlijk gezegd een beetje fragiel. Maar samen komen ze heel sterk uit de hoek. Een goede keuze om als duo op te treden dus, maar de coaches willen het risico niet nemen. “1 + 1 moet 3 worden”, zegt Koen Wauters, die een beetje op z’n honger bleef zitten. Hij denkt dat ze met een ander nummer misschien meer kans zouden hebben. Bart Peeters laat vervolgens merken dat hij de wedstrijd nog altijd niet snapt, want hij wou hen graag tijdens hun optreden zien. Zou hij de voorbije weken dan wel op z’n knop hebben gedrukt?

2. Timur Van Wolput

*28 jaar – uit Aarschot – What I’d Say (Ray Charles)

Timur is een schitterende deelnemer die over een mooie portie droge humor beschikt. “Ik heb vernomen dat je hier een liedje kunt zingen, dus ben ik eens langsgekomen”, zegt hij. Het verhaal van zijn inschrijving wordt bijna even poëtisch als het commentaar van Bent Van Looy: een koude winteravond, de kat naast hem, niet helder meer, … Op het podium begint hij met de verrassende woorden: “Alé vooruit!”

Blues lijkt een heel beperkt genre, maar Bent en Koen stimuleren elkaar om toch te drukken. Bent doet het en haalt zo een speciale stem binnen. Maar dat was net de reden waarom Natalia niet wou drukken: “Je gebruikt je stem anders”, zegt ze. Bent geeft toe dat hij vooral overtuigd is door de passie die Timur uitstraalt. En Koen weet dat er veel werk is om Timur door The Voice te loodsen: “Ik had de balls niet om te drukken.” Hij geeft toe dat Bent een veel betere coach voor Timur zal zijn.

Timur gaat naar … BENT

3. Julie Daems

*25 jaar – uit Antwerpen – When A Man Loves A Woman (Percy Sledge)

De ene wordt rood, de andere valt bijna flauw van de stress, maar Julie heeft er gewoon zin in. Ze is het gewend om tegen een boksbal te slaan, dus ze is van plan om iedereen naar huis te meppen. Toch gaat ze voor een gewaagde keuze met een lastig nummer dat eigenlijk voor een mannenstem is geschreven. Maar ze wil zo snel mogelijk naar binnen: “Ik heb er goesting in.”

Ze overtuigt iedereen, enkel Bent heeft tot het einde van haar optreden nodig. “Mag ik er op wijzen dat ik toch als eerste heb afgedrukt? Gelieve dit de komende twee minuten te onthouden”, begint Koen. Maar Natalia probeert de man zonder “balls” te slim af te zijn: “Daar moet je echt kloten voor aan uw lijf hebben”, zegt ze met veel respect voor de nummerkeuze. “Ik ben minstens een even grote fan van deze versie dan van het origineel.”

Koen doet nog een ultieme poging: “Mag ik toch nog even verwijzen naar wat twee minuten geleden gezegd is?” Nope, Julie is gevallen voor de kloten van Natalia. Bart Peeters maakt zich daardoor al zorgen over het dak van het Sportpaleis: “Ze was al een kanon, als je daar nog eens Natalia-poeder over gooit …”

Julie kiest voor … NATALIA

4. Vincent Jaenen

*20 jaar – uit Zutendaal – You’v Got The Love (Florence + The Machine)

Vincent zong eerst in een kerkkoor en daarna in een bandje, maar nu zullen we hem altijd in het gezelschap van zijn ukelele zien. “Dat is mijn maatje. Hij is ook klein, ik kan er ook niet tegen als ik grote vrienden heb.” Behalve zijn ukelele heeft Vincent ook zijn “lucky blue shoes” mee. Maar zal dat genoeg zijn?

Niemand draait zich om voor de wisselvallige performance van Vincent. “Je begon heel sterk”, zegt Bent. “Net toen mijn hand naar de knop greep, begon het fout te lopen.” Bart Peeters was zoals steeds onder de indruk van het feit dat Vincent zichzelf begeleidde. “Jij en je ukelele, daar gaan we nog van horen, maat!” Maar ondanks de mooie woorden, besloot Vincent het volgende: “Ik ga mijn blauwe schoenen in een andere kleur verven. Of gewoon in de vuilbak gooien.”

5. Yael Adikou

*21 jaar – uit Tienen – I’m Not The Only One (Sam Smith)

Uit haar eigen beweging zou Yael nooit op het podium van The Voice hebben gestaan. Op aandringen van een vriendin waagt ze dan toch de stap. Yael heeft nooit zanglessen gehad en stond nog nooit op een podium.

Natalia draait vrij snel en dat was niet goed voor de performance van Yael, die nadien veel steekjes liet vallen. Koen zegt dat dit ook de reden is waarom hij na haar goede start niet heeft gedrukt. Ook Natalia heeft gemerkt dat Yael uit de toon vloog toen ze zeker was dat ze een coach had, en dat hoorde ze niet graag. “Ik ga ervoor zorgen dat dat niet meer gebeurt.” Een beetje Natalia-poeder kan wonderen doen.

Yael gaat naar … NATALIA

6. Robin De La Ruelle

*23 jaar – uit Mechelen – Don’t Wait (Mapei)

Geen geluksschoenen, maar wel een geluksblouse voor Robin. Ze zong vroeger overal thuis, ook onder de douche. Daar waren ze niet blij met al dat lawaai, maar haar vrienden vonden het wel mooi. Nu moet ze hopen dat de coaches zich daarbij aansluiten.

Bart drukt als eerste, Koen volgt op het einde. En bij Bart Peeters gaat er een lichtje branden. “Ik heb eindelijk door hoe deze wedstrijd in elkaar zit.” Bart had blijkbaar een onweerstaanbare “draaidrang”. Hij wou zien wie daar stond, dus hij moest wel drukken. Het heeft maar vier afleveringen geduurd… Natalia heeft intussen spijt dat ze zelf niet heeft gedrukt.

Bart is ook onder de indruk van haar glinsterende blouse. “Ik vroeg me af: wat glinstert er zo. Dat kan toch niet alleen Hans Vrancken zijn?” Voor Robin, die tijdens het introductiefilmpje al She Goes Nana zong, was de keuze snel gemaakt. Ze pakt één van de laatste dure plekjes in het team van Bart. En Koen, die is vooral gekwetst door iets van Robin zei: “Ik vind jullie allebei getalenteerd, maar ik kies voor Bart. Dat doet pijn.”

7. Laura Martens

*20 jaar – uit Gent – Youth (Daughter)

Weer een stresskonijn in The Voice, maar Laura heeft de ideale remedie mee: haar oma. Die probeert haar rustig te houden in afwachting van haar optreden. En eens ze begint te zingen, is ze die stress meteen vergeten.

Koen en Bent zijn weer aan een onderonsje bezig en opnieuw is het Bent die drukt. Nochtans wou Koen graag een paar speciale stemmen voor zijn team, en dat heeft Laura zeker. “Je nam mij mee op een roetsjbaan”, zegt Bent. Er volgden een paar rare capriolen, maar hij raakte toch overtuigd: “Op het einde waar je uitstapt aan het kaartjeshokje.” Gelukkig wou ze al kiezen tussen Bent en Koen, dus heeft ze haar ideale coach gevonden. Ze kan hem misschien eens meenemen naar een pretpark.

Laura gaat naar … BENT

8. Andy De Reu

*32 jaar – uit Liezele – Love Me Like You Do (Boyce Avenue)

Andy is de grootste fan van Kate Ryan. Het was dan ook bijzonder dat uitgerekend Kate hem tijdens een optreden bij Qmusic op het podium riep om hem mee te delen dat hij is geselecteerd voor de audities van The Voice Van Vlaanderen. De wedstrijd kan voor Andy daardoor al niet meer stuk.

Een geluk dat hij die herinnering heeft om te koesteren, want zijn matige prestatie kan niemand overtuigen. “Het is een beetje een gemiste kans”, zegt Koen. “Je hebt een heel mooi te timbre, maar dit was te hoog gegrepen.” Bent sluit zich daarbij aan: “Je hebt een stem om trots op te zijn, maar dit zwalpte alle kanten uit.” Andy neemt zich de raad ter harte en belooft door te zetten.

9. Sophie Speck

*25 jaar – uit Gent – Iron Sky (Paolo Nutini)

Medialaan

Sophie komt uit een familie waar altijd gezongen wordt, en ze mocht in een musical voor de muziekschool spelen. “Zingen is voor mij heel natuurlijk, zoals schrijven voor sommige mensen.” Zet je schrap en luister vooral naar de eerste noot.

Meteen draaien Bent, Natalia en Bart zich al. Enkel Koen weet ze niet te overtuigen. “Ik was eerst”, zegt Natalia. “Die eerste noot was er boenk op.” En de complimenten blijven komen. “Je kan alles in de hele wereld aan met die stem”, zegt Bart. “Alles klopte gewoon. Ik heb mijn ogen terug dicht gedaan toen ik gedraaid was”, gaat Bent verder. En Koen? “Ik voel mij zo’n beetje de lul.”

Sophie wist al op voorhand voor wie ze zou kiezen en Bent gaat met deze parel lopen. “Ik was nog op zoek naar een winnares van The Voice, en plots stond ze daar.” En dan heel dubbelzinnig: “Ik wist dat ze ging komen, maar ik wist niet wanneer.” De anderen kunnen alleen maar met spijt instemmen.

Sophie kiest voor … BENT

10. Sara De Geyter

*36 jaar – uit Sint-Eloois-Winkel – I Don’t Believe (P!nk)

Sara is een zingende verkoopster die in de auto op weg naar klanten de stress van zich af zingt. Toen ze besloot dat ze nood had aan wat me-time nam ze zanglessen. Ook haar dochter Luna zingt de hele dag door.

Een behoorlijke prestatie, maar net niet goed genoeg. “Je hebt het liedje niet helemaal gescoord”, zegt Bart Peeters. “Ik denk dat je op het podium meer het gevoel had moeten hebben dat je in je auto zat”, gaat Koen verder. Vooral Luna is teleurgesteld dat haar mama het niet heeft gehaald. Misschien zien we haar het over enkele jaren beter doen in The Voice Kids?

11. Jens De Laet

*32 jaar – uit Mortsel – Ship To Wreck (Florence + The Machine)

Jens staat voor de klas en doet mee aan The Voice omdat hij het wil geprobeerd hebben. Hij belooft zich voor 500 procent te zullen smijten. Net voor hij moet optreden zegt hij te ervaren wat zijn leerlingen voelen als ze een spreekbeurt moeten geven. Waar The Voice allemaal goed voor is.

Natalia verklapt dat ze een grote fan is van Florence + The Machine, en ze draaide dan ook voor de mannelijke versie van het nummer. Koen draaide zich ook om, maar gaf zoals vaker ook meteen een beetje kritiek. Van zodra hij gedraaid was, kwam er een stukje waarin Jens niet moest zingen. En hij vergat dan ook te performen. “Ik ga eerlijk zijn: er is veel werk aan de winkel”, zegt Koen, die zichzelf een goede coach vindt om dat op te lossen. Jens gelooft hem en verkiest Koen boven Natalia.

Jens kiest voor … KOEN

12. Kim Leyers

*29 jaar – uit Kontich – Flashlight (Jessie J.)

De volhouder wint, is het motto van Kim. Ze neemt al voor de derde keer deel aan de audities van The Voice. De voorbije twee keer draaide niemand van de coaches zich om. Nu gelooft ze er wel in, want ze is gestopt met roken. Daardoor heeft ze een grotere longinhoud, en ook haar stem is opgeknapt. Derde keer, goede keer?

Kim krijgt ook nu bijna het hele nummer de voor haar bekende achterkant van de stoelen te zien. Maar op het laatste nippertje volgt de jackpot: Natalia, Bart én Bent draaien zich om. Alweer kijkt Koen de kat uit de boom. Hij vindt het wel fantastisch dat ze er al voor de derde keer staat. “Ik ben verliefd op die hese rauwheid van je stem. Je hebt mij echt ingepakt”, zegt Natalia. Hees? Rauw? En net nu ze gestopt is met roken.

Bent weet niet goed wat hij moet zeggen en vergelijkt haar stem met die van de zangeres van The Bangles. Na een lang relaas zegt hij 1.001 nummers voor haar te hebben. Waarop Koen: “Hoe bedoel je precies: ‘ik weet niet wat ik ga zeggen’?” Uiteindelijk grijpt hij er toch naast, want Kim wil naar Team Natalia.

Kim kiest voor … NATALIA

Voor de statistieken:

*Natalia en Bent hadden een erg vruchtbare dag. Allebei draaiden ze 5 keer en haalden ze 3 nieuwe teamleden binnen. Natalia heeft er nu nog maar drie nodig, Bent nog vier.

*Koen draaide maar 3 keer en kreeg er uiteindelijk 1 nieuw teamlid bij. Hij mag zich de laatste twee audities nog wat laten gaan, want er zijn nog vijf plaatsen vrij in Team Koen.

*Bart hield zich rustig: hij draaide maar 4 keer, en deed er ook maar 1 bij. Dat zal ook de komende twee weken zijn gemiddelde moeten worden, want hij mag er nog maar twee kiezen.

TEAM KOEN

Teamleden: Kjell Baghein, Simon Vaernewyck, Sepp Hendrix, Edna Gonzalez, Shauni Rau, Sandra Bakuku & Jens De Laet

TEAM BART

Teamleden: Yana De Saedeleer, Stefanie Pia, Leen Verstraete, Jessie Thijs, Jan Van De Ven, Sigi Hendrix, Lisa Van Rossem, Robin Desmet, Nick Rosseel & Robin De La Ruelle

TEAM NATALIA

Teamleden: Vanessa Almeida, David Maliyamungo, Camille Ooghe, Facette, Jimmy Colman, Dana Del Favero, Julie Daems, Yael Adikou & Kim Leyers

TEAM BENT

Teamleden: Janneken Stockman, Maarten Dejonckheere, Daan Vanheel, Jolan Renson, Janna Salhoume, Timur Van Wolput, Laura Martens & Sophie Speck

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…