Left Right
scrollTop top

IKEA-fans kunnen binnenkort ook in Leuven in een pop-up terecht!


IKEA
© GettyImages

IKEA heeft laten weten dat er een pop-upwinkel komt in de belangrijkste winkelstraat van Leuven. De Bondgenotenlaan is vanaf september dus een meubel- en balletjeswinkel rijker.

IKEA opent binnenkort een pop-upwinkel in het centrum van Leuven. De werken in de Bondgenotenlaan zijn nog volop aan de gang, maar de Zweedse winkelketen belooft dat die voor 9 september zullen afgerond zijn.

Blijven vernieuwen

IKEA blijft vernieuwen: anderhalf jaar geleden opende de keten een webshop, in Groningen kunnen volwassenen zich binnenkort ook amuseren in het ballenbad en om minder afval te produceren, kunnen klanten nu ook meubels huren bij de winkelketen.

De acht IKEA-winkels blijven wel de belangrijkste troef van de winkelketen. Fans van het Zweedse design die graag puzzelen, kunnen nog steeds terecht in Anderlecht, Aarlen, Bergen, Gent, Hasselt, Luik, Wilrijk en Zaventem. Maar vanaf september dus ook in Leuven!

Weinig informatie

Veel informatie over de winkel heeft IKEA nog niet gegeven. Maar er wordt heel wat gespeculeerd over het concept van de pop-upwinkel in Leuven. Een optie is een city centre store, zoals er sinds mei eentje in Parijs te vinden is.

Krijgt Leuven een city centre store?

De winkel op de Place de la Madeleine, vlakbij de Champs-Élysées, is maar een kwart zo groot als de normale IKEA-winkels. Klanten kunnen er ook maar een beperkt deel van de collectie kopen. De rest kunnen ze er wel bestellen en die aankopen worden dan geleverd.

De kans dat de pop-upwinkel in Leuven zo’n winkel wordt, is best groot. In april liet IKEA-CEO Jesper Brodin tijdens een interview vallen dat Brussel hoog op zijn lijstje stond met locaties voor city centre stores. De keten zei eerder ook het succes van de winkel in Parijs af te wachten. Als dat er zou komen, zou IKEA een reeks kleine winkels uit de grond stampen, verspreid over de hele wereld.

Of wordt het een planning studio?

De tweede optie is een planning studio. Van dat soort winkels zijn er al een paar, onder andere in Londen, New York en Madrid. Daar kunnen klanten bijvoorbeeld hun droomkeuken ontwerpen, om dan de meubels die ze daarvoor nodig hebben te bestellen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737