Left Right
scrollTop top

IKEA gaat meubels verhuren om minder afval te produceren


IKEA gaat meubels verhuren om minder afval te produceren

Meubelketen IKEA gaat nu artikelen verhuren. Je zal binnenkort gehuurde kasten en stoelen kunnen teruggeven aan IKEA om dan iets nieuws uit te kiezen.

Het nieuws werd bekend gemaakt door IKEA-topman Torbjörn Lööf in de Britse krant Financial Times. Vanaf nu is het dus werkelijk mogelijk om meubels te huren bij IKEA. De teruggebrachte artikelen worden door de Zweedse keten opgeknapt en opnieuw verkocht. Het systeem wordt eerst een maand lang getest in Zwitserland met kantoormeubilair. Lööf wil echter uitbreiden naar andere soorten artikelen zoals keukenmeubels.

(Onlangs liet IKEA tientallen mensen in z’n winkel slapen na een zwaar ongeval op de Engelse snelweg.)

Minder afval

Wat is het doel? Je raadde het al: minder afval produceren. IKEA overweegt daarom zelfs om onderdelen te verkopen voor producten die niet meer gemaakt worden.

(Lees hier hoe ons probleem met het klimaat een miljoen jaar geleden begon.)

Project in Nederland

Ook in Amsterdam is een proefproject opgestart. Voor Stek Oost, een nieuw wooncomplex met 250 studio’s voor jongeren, heeft IKEA meubelpakketten ontworpen op maat van de studio’s. De meubels worden voor twee jaar verhuurd. Na die periode kunnen de verhuurders beslissen om het contract verlengen of om de meubels over te kopen.

(Deze haaienknuffel van IKEA is een gigantische rage in Rusland.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737