IKEA Israël maakt meubels toegankelijker voor mensen met een beperking

IKEA Israël maakt meubels toegankelijker voor mensen met een beperking

Meubels van IKEA, wie heeft ze niet? Veel mensen met een beperking, merkte IKEA Israël op. De Zweedse meubelstukken zijn namelijk vaak niet erg gebruiksvriendelijk. De Israëlische tak van de winkelketen zocht een oplossing: een collectie uitbreidingen die je aan bestaande IKEA-stukken kan bevestigen.

IKEA is overal. En dat is ook niet verrassend: de keten verkoopt betaalbare meubels in ondertussen al (een stuk) meer dan 300 winkels. Maar de meubels zijn niet altijd voor iedereen even toegankelijk. Zo zijn er verschillende kasten uit de collectie die geen of kleine handvatjes hebben en zijn de schakelaars op lampen niet altijd gemakkelijk te gebruiken.

ThisAbles

Vaak hebben mensen met een beperking het niet gemakkelijk om hun IKEA-kasten te openen, lampen aan te zetten of zelfs hun douchegordijn open te schuiven. Dat is ook IKEA Israël niet ontgaan. De Israëlische tak van de meubelgigant ontwikkelde samen met twee ngo’s uitbreidingen voor de bestaande meubels (die je binnenkort ook kan huren!). Die collectie van dertien tussenstukjes kreeg de naam ThisAbles en werd met een 3D-printer gemaakt.

Screenshot/ThisAbles

3D-printer

Wie de uitbreidingsstukken wil, kan die gewoon downloaden via de website en dat helemaal gratis! Je vindt er ook bij welke IKEA-stukken je ze kan gebruiken en hoe je ze in elkaar moet steken. Keivriendelijk. Bedankt, IKEA Israël! Enige probleem: je moet wel zelf een manier vinden om de stukken te printen.

Wil je liever eens een urban trail lopen door de IKEA in Hasselt? Hier lees je er alles over.

Gesponsorde artikelen