IKEA lanceert nieuwe plantaardige hotdog

Dat het eten bij IKEA door velen enorm gesmaakt wordt, is al lang geen geheim meer. Het gaat dan vooral om de Zweedse balletjes in het restaurant of de goedkope hotdogs aan het einde van de winkel. Voor die laatste heeft IKEA nu een nieuw alternatief gelanceerd. Naast de vegetarische hotdog is er nu ook de plantdog. Die is volledig plantaardig en duurzaam én is goedkoper dan het vleesalternatief.

Een klein hongertje na het lange shoppen? IKEA-shoppers weten er alles van. Het is dan ook algemeen bekend dat velen dan voor een kleine hotdog van 1,5 euro gaan of de vegetarische optie daarvan. Maar nu heeft de Zweedse winkelketen een nieuwe mogelijkheid op de markt gebracht: de plantdog.

Hotdogs in IKEA

IKEA verkoopt in België jaarlijks meer dan 2,2 miljoen hotdogs. Met de plantdog wil IKEA die liefhebbers tonen dat een even lekker maar gezonder en milieuvriendelijk alternatief mogelijk is. Het uiteindelijke recept van de nieuwe plantdog is een mix van appels, zoete aardappelen en uien, met rijst als bron van eiwitten en een kruidenmengsel voor de typisch rokerige smaak. 

De prijs van de plantdog is 0,75 euro, hetzelfde als de vegetarische optie voordien. Daarmee is het meteen de helft goedkoper dan het vleesalternatief. De hotdog is ondertussen beschikbaar in alle verschillende winkels in België. “Iedereen die IKEA bezoekt kent onze beroemde Zweedse gehaktballetjes en hotdogs. We zijn heel trots dat we nu voor deze twee producten een plantaardig alternatief kunnen aanbieden!”, vertelt Roeland Michiel, Country Food Manager van IKEA België.

Meer
Lees meer...