Ikea reageert hilarisch op de onthulling dat hun schapenvelletjes een rol spelen in Game of Thrones

Ikea reageert hilarisch op de onthulling dat hun schapenvelletjes een rol spelen in Game of Thrones

Ongeveer een week geleden stond de wereld op z’n kop want de capes uit Game of Thrones zijn eigenlijk niets anders dan … schapenvelletjes van Ikea. De Zweedse meubelgigant reageert nu op heerlijke wijze op dit nieuws door instructies te geven om hun schapenvelletjes om te toveren tot authentieke Game of Thrones-capes.  

Vorige week kwam aan het licht dat Game of Thrones, zowat de duurste reeks ooit gemaakt, voor z’n capes niets anders gebruikte dan schapenvelletjes van de goedkope meubelwinkel Ikea. Kostuumontwerpster Michele Clapton verklapte vorig jaar op een lezing in Los Angeles dat de capes uit ‘bont van direwolves‘ simpelweg gemaakt zijn van “Ikea rugs“. Maar Ikea zou natuurlijk Ikea niet zijn als ze geen geniaal antwoord klaar hadden.

Handleiding

Geheel in Ikea-stijl postte de meubelgigant op zijn Noorse Facebookpagina de instructies om van het SKOLD-schapenvelletje een Game of Thrones-waardige cape te maken.

De handleiding bestaat uit slechts drie stappen en je hebt ook maar twee dingen nodig. Het schapenvelletje (duh!) en een schaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over missende schroeven. Je knipt gewoon een gat in het midden van je schapenvelletje, legt het velletje over je schouders, et voilà, je bent klaar voor de Night’s Watch.

Gesponsorde artikelen