IKEA start met betaalbare slimme gordijnen

IKEA verkoopt vanaf volgende week slimme gordijnen. Dat maakte het Zweedse bedrijf daarnet bekend. De gordijnen krijgen de naam Fyrtur en kan je zowel online als in de winkel kopen.

IKEA kondigde vandaag zijn nieuwe slimme gordijnen aan. De gordijnen zijn vanaf volgende week donderdag te koop in de winkel en online. De collectie krijgt de naam Fyrtur. Je kan de gordijnen ook koppelen aan de HomeKit-app van Apple. Op die manier kan je ze bedienen via je iPhone of iPad. Daarnaast gaf IKEA zijn eigen smartapp ook een update zodat je de elektrische gordijnen ook via de eigen app kan bedienen.

IKEA-app

Je kan de gordijnen naast de app ook bedienen via spraaktechnologie. Als je spraakbesturing wil kan je de app van IKEA niet gebruiken. Je moet dan gebruikmaken van de slimme assistenten van Apple, Google of Amazon. Maar eerlijk, hoe cool is het als je ’s ochtends kan praten tegen je gordijnen? “Siri, open mijn gordijnen”, heerlijk toch? Ben je nu écht geen fan van al die technologie dan krijg je ook nog een ouderwetse afstandsbediening bij je gordijnen.

De prijs van de gordijnen valt ook nog behoorlijk mee. Zo kost de goedkoopste 119 euro en de duurste 159 euro. Je kan zelfs kiezen tussen verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen. Maar die laatste zijn momenteel nog nergens beschikbaar. Gordijnen voor de slaapkamer kopen is dus momenteel de boodschap.

Het is trouwens niet de eerste keer dat IKEA een slim product lanceert. Afgelopen week lanceerden ze nog een nieuwe lijn luidsprekers. Die ontwierp IKEA in samenwerking met Sonos. Dat bedrijf ken je vast wel van de gelijknamige slimme speakers. Nu kan je je slimme IKEA-speakers dus vervolledigen met een zwerm aan slimme elektrische gordijnen.

Uitstel

De IKEA-gordijnen werden eind vorig jaar al aangekondigd door het bedrijf. Ze zouden eerst verschijnen in februari, maar werden uitgesteld naar augustus. Dat kwam omdat het bedrijf niet helemaal tevreden was over de besturing van de gordijnen. IKEA sleutelde wat verder en kon uiteindelijk een oplossing vinden. Vanaf volgende donderdag kan je de nieuwe slimme speeltjes in huis halen. ’s Ochtends opstaan, was nog nooit zo makkelijk!

Meer
Lees meer...