IKEA voorkomt duizenden extra relatiebreuken: nu ook meubels die je in elkaar kan klikken

IKEA voorkomt duizenden extra relatiebreuken: nu ook meubels die je in elkaar kan klikken

Het is de place to be voor mensen die een huis of appartement moeten (her)inrichten. Of voor wie een liefhebber is van köttbullar, natuurlijk. Maar duizenden relaties zijn er ook al door stukgelopen. IKEA blijft tegelijkertijd een godsgeschenk en een hel. Het in elkaar zetten van een van hun kastjes kan leiden tot een instant zenuwinzinking. Maar daar komt misschien wel verandering in. Want IKEA gaat nu ook inzetten op meubels die je in elkaar kan klikken.

Er is altijd wel iets. Het plannetje is niet goed, er zijn te weinig bouten, er is een stuk te weinig, … We kennen het allemaal. Een IKEA-meubel in elkaar zetten, kan een echte hel zijn. Maar dat zal in de toekomst misschien wel anders zijn. De Zweedse meubelfabrikant komt namelijk met meubels die je niet meer moet vastvijzen of vastdraaien, maar die je gewoon in elkaar kan klikken.

De grote verandering was de ‘wedge dowel’, een systeem waarbij je dus geen vijzen, bouten of lijm nodig hebt. Het werd ontwikkeld als antwoord op de slechte reputatie van IKEA als het komt op het assembleren van je meubel en speelt ook in op de huidige maatschappij waarin mensen vaker verhuizen.

Makkelijk voor als je uit je huis wordt gegooid

Zo zou het ‘wedge dowel’-systeem sterker zijn en het makkelijker maken om je meubels meerdere keren af te breken en weer op te bouwen. “Mensen verhuizen nu vaker, en er zijn ook meer scheidingen”, zegt Jesper Brodin, een supply manager van IKEA, aan architectuur en interieur-magazine Dezeen. “Als je ’s morgens uit je huis wordt gegooid, kan je nu makkelijk in de namiddag je tafel al weer in elkaar gaan zetten”, klinkt het.

Bekijk hier het filmpje van Dezeen over het nieuwe systeem:

Gesponsorde artikelen