I’m into folk en een kokosnoot: dit is waarom ook de extra tracks op Deluxe-versie van Ed Sheerans album zalig zijn

I’m into folk en een kokosnoot: dit is waarom ook de extra tracks op Deluxe-versie van Ed Sheerans album zalig zijn

Al sinds begin januari hebben we afgeteld naar het nieuwe album van Ed Sheeran. Divide (÷) zou -volgens de zanger zelf- heel verschillende stijlen bevatten, vandaar de titel van de cd. Wij hebben de Deluxe-versie beluisterd en dit is waarom jullie ook voor die versie van het album moeten gaan.

Al maanden zien we Ed Sheeran promotie maken voor zijn nieuwe album. Hij duikt op in elke radiostudio en op het podium van elke awardshow. Een tijdlang moesten we het stellen met de twee nummers die hij begin januari releaste: Castle on the Hill en Shape of You.

Op de website van Sheeran kon je al lang op voorhand ÷ bestellen en bij de Deluxe-versie krijg je er zomaar vier extra nummers bovenop. Wij zijn zonder nadenken voor de Deluxe-editie gegaan en kunnen oprecht zeggen dat de vier bonusnummers elk zodanig verschillend zijn van elkaar dat ze op zichzelf al de titel van het album helemaal waarmaken. Ed Sheeran toont duidelijk dat hij van alle markten thuis is:

Barcelona

Hij zingt in het Spaans! Alsof Ed Sheeran nog niet schattig genoeg was terwijl hij gewoon ros en Brits loopt te wezen, zingt hij nu een aantal Spaanse zinnetjes op zijn eerste Deluxehit Barcelona. Het is een zomers nummer waarvan je direct zin krijgt in een citytripje naar Barcelona en een fris glaasje sangria.

Bi Bia Be Ye Ye

Beeld je een tropisch eiland in met palmbomen, een lekkere cocktail die je drinkt uit een kokosnoot en een rokje dat zwiert op het ritme van je heupen. Dat is Bi Bia Be Ye Ye. Het is opnieuw een nummer waardoor je zin krijgt om op reis te gaan en op het ritme van de zon te dansen, maar helemaal anders dan Barcelona. Bij dit nummer kun je je heupen niet meer stilhouden en sta je voor je het weet zwoel te dansen met die knappe local.

Nancy Mulligan

Van tropische warmte naar Ierse regen. Nancy Mulligan is waarschijnlijk het meest verrassende nummer van de ganse cd en gaat terug naar de roots van Ed Sheeran die Britse en Ierse ouders heeft. Het is opnieuw een dansbaar nummer, maar haal deze keer je folkmoves maar boven! Handgeklap, tin-whistles, accordeons, … De traditionele en akoestische instrumenten vinden allemaal hun plaats terug in het nummer.

Save Myself

Het allerlaatste nummer op ÷ is een rustig nummer. Een piano, een viool en onze Ed. Meer is er niet nodig om het album af te sluiten. De tekst van Save Myself gaat over hoe Sheeran altijd alles heeft gedaan voor anderen, maar nu zichzelf op de eerste plaats moet zetten. Autobiografisch? Dat weten we niet, maar het is een behoorlijk triest nummer en we hopen dat het niet te herkenbaar is voor veel mensen.

Koop dus die cd en laat je verrassen door de nieuwe muziek die Ed Sheeran op de wereld heeft losgelaten vannacht. Ga voor die bonusnummers, want ze zijn de moeite waard om die paar eurootjes extra aan te spenderen. En voor diegenen die tickets hebben voor Sheerans concert in het Sportpaleis op 5 april: begin maar al met het instuderen van de liedjesteksten.

Gesponsorde artikelen