Parket vordert 2 jaar cel voor Nederlandse actrice die op Tomorrowland dealde

Instagram

Het parket vordert twee jaar cel en een boete van 8.000 euro voor Imanuelle Grives. Dat is de 43-jarige Nederlandse actrice die afgelopen zomer op Tomorrowland betrapt werd met het dealen van redelijk grote hoeveelheden drugs. Grives is sinds begin september vrij na het betalen van een borgsom. Grives zelf betuigde huilend haar spijt tijdens de zitting.

Toen Imanuelle Grives op Tomorrowland gecontroleerd werd, werden bij haar 1 gram cannabis, 5 XTC-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine aangetroffen. Tijdens een huiszoeking in haar Airbnb werden nog veel meer drugs gevonden. 

Het ging om 77 XTC-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis. De drugs was niet verstopt maar lag open in de twee kamers die ze huurde. Dat melden onder andere de kranten van Mediahuis. Tijdens de zitting bleek ook dat ze voor de drugs codenamen gebruikten. MDMA noemde ze stroopwafels, xtc werd koffie en GHB was soep.

Nieuwe rol als drugsbarones

Instagram: Imanuelle Grives

De vrouw hield aanvankelijk vol dat ze zich wou inleven in een nieuwe rol als dealer en dat ze daarom dealde. Ze zou geboekt zijn om in een nieuwe film een drugsbarones te spelen en wilde ervaren hoe het voelde. Ze had de drugs naar eigen zeggen “via via” gekocht en wist niet hoeveel ze moest vragen. Ze bekende dat ze op het festival acht XTC-pillen had verkocht voor 100 euro. Ze sprak van “als een domme nieuwsgierigheid voor het wereldje” en erkende dat ze te ver was gegaan om zich in te leven als actrice.

“Worstelde met haar bestaan”

Haar advocaat is ondertussen overgeschakeld op een andere strategie. Grives wou volgens haar advocaat experimenteren. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Ze gebruikte in de periode voordat ze opgepakt werd veel verdovende middelen en ging vaak uit.

“Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren”, zegt de advocaat. “De goedlachse Imanuelle die iedereen voor de camera’s zag, was in werkelijkheid een vrouw die worstelde met haar bestaan.”

De advocaat vroeg de rechtbank om de actrice een opschorting te geven. Ondergeschikt pleitte hij voor een werkstraf of een straf met uitstel.

Getuigenis in tranen

Grives stond in tranen in de rechtszaal en betuigde haar spijt voor haar “roekeloze gedrag”. “Ik heb in die twee maanden voorhechtenis goed kunnen nadenken en ik hoop dat ik de kans krijg om een betere kant uit te gaan met mijn leven”, zei ze tegen de rechter.

Op 8 november wordt het vonnis uitgesproken.

Gesponsorde artikelen