In 2018 krijgen we mogelijk 67 nieuwe emoji’s waaronder een rosse emoji en een droevig kakske

In 2018 krijgen we mogelijk 67 nieuwe emoji’s waaronder een rosse emoji en een droevig kakske

Er komen ieder jaar nieuwe emoji’s bij en ook voor volgend jaar staat er alweer een nieuwe lichting klaar. Bij de 67 kandidaten zien we onder andere een droevig kakske, een lama, een brandblusser, een feestende emoji en eindelijk ook een rosse emoji.

Het toevoegen van emoji’s is een veel complexer proces dan je op het eerste zicht zou denken. Eerst en vooral kan iedereen suggesties indienen bij de leden van het Unicode Consortium.

Zij maken dan een voorselectie en beslissen éénmaal per jaar welke nieuwe emoji’s zullen gelanceerd worden. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen ongeveer dezelfde emoji ziet, zelfs al heb je een andere computer of smartphone.

Boos kakske

Nu is de lijst met mogelijke nieuwe emoji’s voor 2018 bekend gemaakt. De meest opvallende daarbij is het boze kakske, iets wat niet kon uitblijven na het succes van het lachend kakske. Ook lijkt er eindelijk een roodharige emoji aan te komen, iets waar al heel lang achter gevraagd wordt. Naast rosse emoji’s komen er ook emoji’s met een afrokapsel, grijs haar en zonder haar.

Daarnaast zien we onder andere een proefbuis, een lama, een kangoeroe, een feestende emoji, een koude en warme emoji, een tand, toiletpapier, … Je kan de 67 nieuwe kandidaten zien op de site van Unicode.

De komende maanden wordt nu door de leden van het Unicode Consortium beslist welke emoji’s de definitieve lijst halen. Daarna is het aan onder andere Apple, WhatsApp, Facebook, Samsung, Windows, … om die emoji’s op te nemen in hun systeem.

Gesponsorde artikelen