In augustus kan je voor dezelfde prijs naar de Caraïben als naar Europese bestemmingen

In augustus kan je voor dezelfde prijs naar de Caraïben als naar Europese bestemmingen

Om het goedkoop te houden, kiezen we vaak voor een reisje binnen Europa. Daarom klinkt een reisje naar de Caraïben voor sommigen als een ver verwijderde droom. Wie denkt dat goedkope lastminuteaanbiedingen enkel gelden voor typische bestemmingen binnen de Europese grenzen, denkt verkeerd. Lastminutereisjes naar exotische landen staan ongeveer 45 procent goedkoper deze zomer. Hoor ik daar cocktails in kokosnoten? Nee, je hoort ons toetsenbord want wij gaan een reisje boeken.

De zon is al ver te vinden in zomer, laat staan in de winter. Daarom is de Caraïben een immens populaire bestemming als het hier kouder is. Om exotische bestemmingen nog hotter te maken dan ze al zijn, besluiten touroperators hierop in te spelen. Piet Demeyere, woordvoerder van TUI vertelt newsmonkey dat mensen vooral in de winter naar exotische bestemmingen trekken. Maar toch willen ze ook graag alle vliegtuigstoelen bezet zien in de zomer.

Goedkoop reizen

Hotels in de Caraïben hebben in de zomer veel kamers leegstaan. Om ze te vullen, is een samenwerking met vluchtoperators ideaal. Daarom worden reisjes naar exotische streken goedkoper gemaakt en kosten ze evenveel als vakanties binnen Europa.

Een goedkope vlucht in augustus kost 199 euro en een vlucht met verblijf voor een week kan al vanaf 649 euro (korting van 53 procent), dezelfde prijs als een vergelijkbaar hotel in Griekenland. “De prijzen zijn erg laag, maar dat wil niet zeggen dat ze zo laag blijven. Deze lastminuteaanbiedingen zijn voor de snelle beslissers,” zegt Demeyere. Geen tijd om te twijfelen dus, er staat een vlieger te wachten in augustus.

Exotische landen

Naast de Dominicaanse Republiek kan je ook een goedkope lastminute boeken naar Cuba voor 849 euro en Jamaica voor 1.099 euro per persoon, beide 45 procent goedkoper dan normaal. “Meeste mensen boeken een lastminute naar bestemmingen binnen Europa en blijven dichter bij huis. Door zo’n acties kunnen mensen toch voor dezelfde prijs naar een exotische bestemming.” TUI vliegt 5 keer per week van Brussel naar de Dominicaanse Republiek, 2 keer per week naar Cuba en 2 keer per week naar Jamaica.

Jamaica, here we come!

Gesponsorde artikelen