In beeld: een groot zinkgat in het centrum van Brussel

In beeld: een groot zinkgat in het centrum van Brussel

In Brussel is vanochtend een groot zinkgat ontstaan nabij het station Brussel-Centraal. De politie heeft de straat afgesloten, dus al het verkeer moet voorlopig omrijden. De oorzaak is nog niet bekend maar we weten al wel dat het probleem niet meteen wordt opgelost. Bekijk hier de beelden van het mysterieus zinkgat. 

In de voormiddag rond 11 uur, zakte opeens een deel van de Kardinaal Mercierstraat in Brussel. “Het zinkgat is vier op zes meter groot en twee meter diep”, vertelt de Brusselse politie aan Het Laatste Nieuws.

Heel wat pendelaars en bewoners moeten deze straat, nabij het station, passeren. Daarom heeft de politie de regio rond het gat afgesloten uit voorzorgsmaatregelen. Alle verkeer wordt omgeleid: zowel auto’s als het openbaar vervoer. Voorlopig zorgt het zinkgat voor geen verkeershinder bij de Brusselse Metro en heeft het geen effect op de dienst van de treinen tussen Noord en Zuid.

Onderzoek

Meteen nadat het gat is ontstaan in de weg, kwam de technische dienst van de stad Brussel. Onderzoek is nodig want ze weten nog steeds niet wat zorgde voor het zinkgat. De hevige regen van gisteren is niet uitgesloten, maar ze trekken nog geen conclusies.

De technische dienst zou ook het gat moeten dichten.

Bekijk hieronder de beelden:

Gesponsorde artikelen