In deze bars krijg je vanavond een gratis gin-tonic … in ruil voor een komkommer!

In deze bars krijg je vanavond een gratis gin-tonic … in ruil voor een komkommer!

Het is vandaag de werelddag van de komkommer. Jawel, echt waar! En het wordt nog beter, want speciaal voor deze heuglijke gelegenheid houden enkele bars in België een ludieke actie. Je krijgt er een gratis gin-tonic in ruil voor je mooiste komkommer. Ideaal, want met temperaturen boven 20 graden is het vanavond echt terrasjesweer.

Betalen met een komkommer, het is eens wat anders. Hendrick’s, het bekende gin-merk, kwam met het bizarre idee op de proppen. Je zal vanavond in een aantal bars in Brussel en Vlaanderen met deze unieke groente een gratis Gin Tonic kunnen krijgen. De gin van Hendrick’s is bekend voor zijn bijzonder smaak, en wordt vaak afgewerkt met een schijfje komkommer. Je begrijpt dus waarom het voor dit merk vandaag een hoogdag is.

Het komkommer-uur

Happy Hour wordt zo dus voor één keer Komkommer-uur. Het initiatief voor deze dag is overigens afkomstig uit Australië waar Graham Brown, een wetenschapper aan de universiteit van Sydney, de gevoeligheid van komkommers onder de aandacht wil brengen. Bars over de hele wereld hebben het idee overgenomen en bieden gratis gin-tonics aan in ruil voor een komkommer.

De actie loopt vanaf 21 uur vanavond tot middernacht. Let wel op: je mag niet overal je komkommer bovenhalen om te betalen. Je zal je naar één van de volgende bars moeten begeven:

In BRUSSEL: Cipiace, De Haus, La Pharmacie Anglaise & Green Lab

In VLAANDEREN: Dogma cocktails, Mixing Tales, Cocktails at Nine, Jones & Co, Cafe Theatre, ELLA, Sofie’s Living Room, Bar Jules, L’apereau, WonderBar Genk

In LUIK: Gavius Club, en Volga bar d’atmosphère

Gelukkige komkommerdag en PROOST!

Gesponsorde artikelen