In deze landen boek je beter een Airbnb dan een hotel

In deze landen boek je beter een Airbnb dan een hotel

Ben je al volop bezig met het plannen van je volgende tripje? En weet je niet goed of je nu beter op zoek gaat naar een hotel of naar een Airbnb? De website Vouchercloud zocht het voor je uit, en vergeleek de gemiddelde prijzen van die twee.

De voorbije jaren heeft Airbnb voor een heuse revolutie gezorgd op de reismarkt. Via de site heb je toegang tot leuke huisjes, fancy appartementen of gezellige kamers, vaak aan interessante prijsjes. Aan de andere kant bieden hotels vaak leuke extraatjes, zoals een uitgebreid ontbijt, wellness of roomservice. Maar waar scoor je nu de beste deals?

Lig je niet wakker van grote luxe, en twijfel je tussen een standaardhotel of Airbnb, hou dan zeker rekening met de vergelijkende studie van Vouchercloud. Daarbij werd de gemiddelde prijs van Airbnb’s in de hoofdstad van een land vergeleken met de gemiddelde prijs van een driesterrenhotel in die hoofdstad. En in een aantal landen kan je duidelijk veel geld besparen door te opteren voor een Airbnb. Geld dat je kan gebruiken voor een lekkere maaltijd, een extra cocktail of een leuk uitstapje op reis, hoera!

In deze landen kies je beter voor Airbnb

Plan je een bezoekje aan Malta, Portugal of Zwitserland? Dan is Airbnb duidelijk de beste keuze. De prijs voor een driesterrenhotel ligt in Malta gemiddeld maar liefst 127% hoger dan voor een Airbnb. In Portugal bedraagt dat verschil 94% en in Zwitserland 82%. Dat loont al eens de moeite, als je ’t ons vraagt!

In de volgende landen is het verschil misschien iets kleiner, maar nog steeds beduidend: Slovenië (67%), Frankrijk (65%), Luxemburg (62%), Spanje (59%), Denemarken (59%), Liechtenstein (59%), Ierland (58%), Vaticaanstad (58%), Duitsland (52%), Polen (45%), Oostenrijk (45%), Griekenland (44%) en Italië (44%).

En in deze landen ga je beter op hotel

Slechts in zeven landen is het goedkoper om op hotel te gaan dan om voor Airbnb te kiezen. Dat is het geval in Andorra, Letland, Oekraïne, Litouwen, Azerbeidzjan, Armenië en Estland.

Hier maakt het geen verschil

In één land was de gemiddelde prijs voor een nachtje hotel exact dezelfde als die voor een nachtje Airbnb, en dat was het geval in Kazachstan. Als je een tripje naar Astana wil maken, dan zal de prijs dus niet de beslissende factor zijn om al dan niet voor Airbnb te kiezen.

Goedkoopste versus duurste bestemmingen

Bij de studie werden ook de gemiddelde prijzen tussen de landen onderling vergeleken. Daarbij kwam Albanië als goedkoopste Europese bestemming uit de bus. Andere goedkope bestemmingen bleken Macedonië, Turkije, Montenegro, Moldavië, Servië en Bulgarije te zijn.

De duurste bestemming was dan weer IJsland, gevolgd door Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Met deze kennis in het achterhoofd ben je helemaal klaar om je volgende vakantie te beginnen plannen!

Gesponsorde artikelen