In deze Londense koffiebar is de lijn tussen hipster en eikel echt wel héél dun

In deze Londense koffiebar is de lijn tussen hipster en eikel echt wel héél dun

Voor ons maakt het niet uit: een cafeetje of Starbucks: als ze maar goede koffie hebben zijn wij blij. Maar er hoort sowieso wel een sfeertje bij een koffiedate en in de Londense Bethnal Green hebben ze dat precies toch iets te serieus genomen. Buiten de shop, op het krijtbord, staat namelijk de boodschap ‘please don’t feed the crackies’ en da’s er toch echt wel over.

Stel je voor: koffie gaan drinken ergens in de stad. Gezellig, er zitten een pak leuke mensen en er hangt een fijn sfeertje. Alleen, in het Londense Bethnal Green heb je behalve een hoop koffiebars ook wel wat dakloze mensen op de straat. En volgens Jonestown Coffee, op Brick Lane, verpest dat de sfeer waar ze naar op zoek zijn. Dus zetten ze een boodschap aan de klanten op een krijtbord op straat: “Don’t feed the crackies.”

Maar daarmee hebben ze dus op heel wat tenen getrapt. Op de Facebookpagina van Love Activists, waar net een actie tegen dakloosheid werd georganiseerd, waren de reacties niet mals. “Daklozen en crackheads hebben helemaal niets met elkaar te maken, wat een overgeneralisatie.”

En dat was ook de reactie van het café. “Wij vinden het samentrekken van daklozen en mensen met een verslavingsprobleem een overgeneralisatie. Het bord was bedoeld als een in-joke.” Hoewel de koffiebar in eerste instantie wel blij was met de media-aandacht, klonk het nadien toch op twitter: “Aan iedereen die we geraakt hebben, stuur uw klachtenbrief naar: http://www.GetALife.com.” Gezellig, indeed.

Check hier even de pagina van Love Activists:

Emily Jones/Facebook

Gesponsorde artikelen