In dit appartement van 450 euro per maand staan het toilet en het bad in de keuken

In dit appartement van 450 euro per maand staan het toilet en het bad in de keuken

Tegenwoordig durven huurprijzen al eens serieus de pan uit te vliegen, maar dit appartement in St. Louis, Missouri slaat echt alles. In het appartement, dat je 450 euro per maand kost, zitten de badkamer en de keuken namelijk in dezelfde ruimte. Plaatsbesparend is het wel, maar praktisch?

Heb je ooit gedacht: “Amaai, nu zou ik graag naar het toilet gaan en koken tegelijk?”, dan is dit het appartement voor jou. In het Amerikaanse St. Louis in de staat Missouri stond een appartement te huur waar het toilet én de badkuip in de keuken staan. Ideaal voor wie graag multitaskt, iets minder handig voor mensen die gesteld zijn op hun privacy en hygiëne.

Badkeuken

Ja, er is echt een appartement waar de keuken en de badkamer zich in dezelfde piepkleine ruimte bevinden. Deze kamer, we zullen het de ‘badkeuken’ noemen, is volledig uitgerust met een fornuis, een wastafel, een toilet en een badkuip.

Op de immowebsite wordt de combinatie tussen de badkamer en de keuken zelfs afgedaan als handig. “Het appartement heeft een grote kast met recent vernieuwde Franse deuren in de hoofdkamer, een raam met uitzicht op de brandladder en een combo keuken/badkamer voor maximale efficiëntie”, staat er te lezen. En ja, het is natuurlijk wel enorm handig om je groentjes te kunnen snijden vanop de wc-pot, of in de kookpotten te kunnen roeren vanuit je bad. Maar hygiënisch kunnen we het nu toch niet bepaald noemen.

Verhuurd

Op het grondplan van het piepkleine appartement is te zien dat het dus wel een grote ingebouwde kast heeft (een ruimte die misschien wel handig had geweest als, bijvoorbeeld, toilet) en een leefruimte met parketvloer. Maar voor 525 dollar (450 euro) per maand is het toch wel héél krap en onpraktisch ingedeeld.

Wie geïnteresseerd is in dit efficiënte appartement moeten we wel teleurstellen. Het staat namelijk niet langer te huur. Er zit nu dus misschien iemand in z’n bad terwijl hij aan het koken is in dezelfde ruimte om gebruik te maken van de “maximale efficiëntie” van een badkeuken.

Gesponsorde artikelen