In Dubai zijn foodtrucks niet genoeg: binnenkort varen er ook foodboats rond

In Dubai zijn foodtrucks niet genoeg: binnenkort varen er ook foodboats rond

Met de Aqua Pod beschikt Dubai over de eerste drijvende keuken van de wereld. Het concept is een initiatief van het bureau Aquatic Architects Design Studio (Aads) en wil met jetski’s maaltijden leveren aan schepen die in de omgeving voor anker liggen. Kleinere boten zouden zich ook zelf rechtstreeks bij de drijvende keuken kunnen bevoorraden. Volgens de initiatiefnemers werden hun klanten door de catering tot nu toe grotendeels over het hoofd gezien.

De Aqua Pod is een elektrisch aangedreven, drijvende keuken en is uitgerust met een systeem om afval uit het water te verzamelen. De foodboat zal in eerste instantie een hamburger-menu aanbieden, maar als het concept succesvol is zal de drijvende keuken ook pizza’s en desserts leveren.

“De Aqua Pod is gedeeltelijk geïnspireerd op het succes van de foodtrucks,” ekent Ahmed Youssef (27), oprichter van Aads en ontwerper van het concept. Omdat Dubai bijna volledig omringd is door water en de inwoners er veel tijd spenderen, gaf dit een grote kans om een innovatief concept naar de Verenigde Arabische Emiraten te brengen.”

Salt Bay

Het concept is onder de naam Salt Bay van start gegaan in Jumeirah, van waaruit echter ook een aantal andere sites in de onmiddellijke omgeving kunnen worden bediend. Salt Bay werd opgezet in samenwerking met de lokale ondernemer Koussei Kurbaj.

De keuze voor een hamburger-menu was volgens Youssef nagenoeg vanzelfsprekend. “Het merendeel van het publiek aan de waterkant toont een voorkeur voor burgers,” benadrukt hij. “Een burger is een maaltijd die gemakkelijk kan worden geconsumeerd.” Salt Bay koos echter al onmiddellijk voor een uitgebreider aanbod, dat onder meer ook hotdogs en wafels omvat.

Bij de verzameling van de bestellingen werkt de Aqua Pod met een vlaggensysteem. Klanten hoeven niets anders te doen dan op hun schip de vlag van Salt Bay te hijsen. Vervolgens komt één van de medewerkers van de Aqua Pod met een jetski het order opnemen. Ook de maaltijd zelf wordt nadien met de jetski leveren. Bij de Aqua Pod kan om veiligheidsredenen uitsluitend met een kleine boot worden besteld.

Gesponsorde artikelen