In Duitsland moet je niet meer van je smartphone opkijken bij ’t oversteken, verkeerslichten gaan er de grond in

We hebben het allemaal wel eens voor dat we op straat lopen, maar een pak drukker zijn met wat er op onze gsm gebeurt dan in het verkeer om ons heen. Duitsland heeft daarom een geniale oplossing. Verkeerslichten in de grond. Zo hoeven we zelfs bij het oversteken niet eens meer van ons scherm op te kijken. Voor echte phone-addicts wellicht van levensbelang. 

Ok, je bent buiten, maar je staart alleen maar naar je scherm en ziet totaal niet wat er om je heen gebeurt. In Duitsland noemen ze zulke mensen “smombies”, oftewel smartphone zombies. Bij sommigen is het zo erg dat ze zelfs bij het oversteken niet op- of omkijken. Levensgevaarlijk eigenlijk.

Maar daar heeft Duitsland nu een oplossing voor: verkeerslichten in de grond. In het plaatsje Augsburg in de provincie Bavaria zijn bij twee tramhaltes verkeerslichten in de weg gelegd. Zodra er een tram aankomt gaan deze op rood. Zelfs iemand die juist op dat moment het laatste niveau van Candy Crush probeert te winnen, zal voortaan de verkeerslichten zien en stoppen voor een aankomende tram.

“We realiseerden ons dat normale verkeerslichten tegenwoordig niet meer passen bij het zicht van vele voetgangers”, verklaart Tobias Harm van de lokale overheid van Augsburg aan de lokale Duitse nieuwszender Augsburger Allgemeine. “Daarom besloten we om extra lampen in de weg te leggen, hoe meer er zijn, des te meer mensen deze opmerken.”

Check hier de Augsburse tramhalte waar je nu als een “smombie” de straat kan oversteken (het is wel – helaas – in het Duits)

Meer
Lees meer...