In Engeland krijg je korting op je treintickets als je … een avocado meeneemt naar het station

In Engeland krijg je korting op je treintickets als je … een avocado meeneemt naar het station

Nee, dit is geen grap. Spoorwegmaatschappij Virgin Trains geeft millennials een korting van 33 procent als ze een avocado tonen aan het loket. Daarmee is #Avocard gelanceerd.

Gisteren lanceerde National Rail, de associatie van alle Britse spoorwegbedrijven, de Millennial Railcard. Voor een prijs van 30 pond (ongeveer 34 euro) per jaar kunnen reizigers tussen 26 en 30 jaar met deze kaart een korting van 33 procent verkrijgen op hun treintickets in heel het Verenigd Koninkrijk. De Millennial Railcard bleek razend populair en in een mum van tijd waren alle 10.000 beschikbare kaarten uitverkocht. Maar spoorwegmaatschappij Virgin Trains vond daar dé oplossing voor!

#Avocard

Heel wat mensen misliepen dus hun Millennial Railcard. Om dit te compenseren, introduceerde Virgin Trails een nieuwe promotie. “Reizigers die aan de criteria voldoen van de Millennial Railcard krijgen een korting als ze een avocado meenemen naar het loket. Nadien kunnen ze de #Avocard opeten als gezonde snack”, verduidelijkt de woordvoerder van Virgin Trains.

Het principe is net hetzelfde als bij de Millennial Railcard. Voor ritten op weekdagen van meer dan 12 pond (ongeveer 13,50 euro) tussen half vijf en tien uur ’s morgens, betaal je slechts 2/3 van de prijs.

Hippe avocado’s

De keuze voor de avocado was snel gemaakt. Met de populariteit van bijvoorbeeld guacamole en gezonde vetten, is de vrucht namelijk uitgegroeid tot hét cultsymbool van de millennials.

Misschien een ideetje voor de NMBS?

Gesponsorde artikelen