“In het stemhokje mag je het wel alleen doen”: CD&V brengt eigen tribute aan Jozef en Johnny om jonge kiezers aan te trekken

“In het stemhokje mag je het wel alleen doen”: CD&V brengt eigen tribute aan Jozef en Johnny om jonge kiezers aan te trekken

De eerste keer gaan stemmen, hoe voelt dat? Wel, CD&V heeft het op een originele manier aangepakt, door een vader en zoon in de auto te zetten, voor “de eerste keer”. Autorijden dus in dit geval. Het resultaat is een best grappig promofilmpje, dat ook omwille van de tongval doet denken aan het legendarische “Jozef en Johnny”, waarbij de vader de zoon leert auto rijden.

De laatste keer dat gestemd werd was vier jaar geleden, toen voor de Vlaamse en federale verkiezingen; Dus straks op 14 oktober 2018 gaat iedereen die jonger is dan 22 jaar, maar ouder dan 18 jaar voor het eerst naar het stemhokje.

Bij CD&V willen ze daarom die ‘nieuwe’ kiezers activeren op een slimme manier, met video. Eentje daarvan gaat over de ‘eerste keer’, waarbij CD&V de scène naspeelt van een vader die z’n zoon auto leert rijden. De christendemocraten zetten daarbij duidelijk het beste acteertalent van de partij in.

Het filmpje doet sterk denken aan dit legendarische stukje TV-geschiedenis:

Gesponsorde artikelen