In ‘Liefde voor Muziek 2019’ zal je deze 7 namen zien schitteren

In ‘Liefde voor Muziek 2019’ zal je deze 7 namen zien schitteren

‘Liefde voor Muziek’ krijgt een vijfde seizoen en het belooft opnieuw de moeite te worden met deelnemers zoals Milow, Laura Tesoro en Bart Kaëll. Het programma zal in het voorjaar van 2019 op televisie te zien zijn. ‘Liefde voor Muziek‘ kon vorig jaar rekenen op maar liefst 770.000 kijkers.

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek belooft erg veelzijdig te zijn, want de artiesten staan erg ver uit elkaar. Deze artiesten zullen deelnemen aan het VTM-programma: Laura Tesoro, Bart Kaëll, Stef Kamil Carlens, Milow, Kommil Foo, Ilse DeLange en Jan Leyers. Dat we verschillende stijlen door elkaar zullen horen, staat al als een paal boven water. Bovendien zullen de opnames doorgaan op een nieuwe bestemming onder de zuiderse zon.

Een overzicht van de deelnemers van Liefde voor Muziek seizoen vijf:

1. Bart Kaëll

Onder de bekendste hits van Bart Kaëll rekenen we De Marie Louise, Zeil Je Voor Het Eerst en Mooi Weer Vandaag. Schlager van de bovenste plank!

“Muziek maken is het schoonste dat er bestaat”, zegt Kaëll. “Dat straks mogen doen met een hele resem fantastische collega-muzikanten in Vlaanderens belangrijkste muziekprogramma vind ik een hele eer. Ik kan niet wachten om mijn koffers te pakken!”

(Deze namen voor Liefde voor Muziek hadden wij al geraden.)

2. Ilse DeLange

Na Gers Pardoel en Sharon den Adel een nieuwe, Nederlandse topartiest! Wij zijn alvast benieuwd wat de Vlaamse zangers met de poppy country zullen doen van Ilse DeLange.

“Ik ben ontzettend blij en vereerd om gevraagd te zijn voor Liefde voor Muziek“, zegt ze. “Mijn eigen invulling geven aan de liedjes van deze geweldige artiesten is een mooie uitdaging.”

(Dit had Silvy De Bie te vertellen over haar deelname aan Liefde voor Muziek.)

3. Laura Tesoro

Van verlegen Eurosong-meisje tot Vlaamse popgigant. Met hits zoals Beast of Higher blijft ze aan haar carrière timmeren. Bovendien zien we haar als jurylid in The Voice Kids. Maar kan ze ook andere stijlen aan?

“Ik leef voor muziek”, zegt Laura. “Aan de slag mogen gaan met muziek van artiesten waar ik naar opkijk is een hele eer. Aan het feit dat ik het resultaat ook live voor hen zal mogen brengen, probeer ik nog niet te denken.”

(Lees hier onze recensie van Tesoro haar zomerhit Higher.)

4. Kommil Foo

Het cabaretduo Raf en Mich Walschaerts is inmiddels legendarisch. Raf zei al dat er “niks schoner is dan samen met een handvol getalenteerde collega’s musiceren”.

(Dit zijn de mooiste covers van het afgelopen seizoen.)

5. Milow

Milow veroverde Vlaanderen met You Don’t Know en hij stond al op festivals zoals Rock Werchter. Zijn eigen bewerking van Ayo Technology leidde bovendien tot een internationale doorbraak.

“Het wordt een fijne muzikale uitdaging om met dit gezelschap naar het Zuiden te gaan en elkaars songs onder handen te nemen”, zegt hij. “Ik ben benieuwd en heb er zin in.”

(Dit hadden Niels Destadsbader en Coco Jr. begin dit jaar te vertellen over Liefde voor Muziek.)

6. Stef Kamil Carlens

Stef Kamil Carlens is samen met Tom Barman één van de grondlegers van dEUS. In 1996 ging hij solo Zita Swoon en scoorde hij met hits zoals My Bond With You And This Planet: Disco!.

“Muziek van zoveel stijlen verenigt”, zegt hij. “Het is bijna een recept voor een betere wereld. Er is geen betere manier om een ander te begrijpen dan door een tijdje in z’n schoenen te staan.”

(Dit hadden Jasper Steverlinck en Helmut Lotti begin dit jaar te vertellen over Liefde voor Muziek.)

7. Jan Leyers

Samen met Paul Michiels vormt Jan Leyers Soulsister. Michiels deed al mee aan het tweede seizoen van Liefde voor Muziek, maar het Soulsister-repertoire is onuitputtelijk. Denk maar aan classics als Tell Me What It Takes en Ain’t That Simple of Broken.

“Ik ben blij verrast met deze uitnodiging”, zegt Jan Leyers. “De deelnemerslijst is een intrigerende mix en de muzikanten die ons zullen begeleiden zijn weergaloos goed. Een avontuur om naar uit te kijken!”

Gesponsorde artikelen