In Limburg kan je nu dronetechnologie studeren aan de hogeschool

Op de Limburgse hogeschool PXL kan je vanaf vandaag dronetechnologie studeren. Studenten leren in de driedaagse opleiding onder andere hoe ze drones autonoom kunnen laten vliegen.

Omdat drones een integraal deel van onze samenleving gaan uitmaken, maar momenteel slechts een klein deel van hun potentieel benut wordt, organiseert het departement Informatica van PXL een driedaagse opleiding dronetechnologie.

Tijdens de opleiding leren de deelnemers onbemande vliegtuigjes programmeren zodat ze autonoom vliegen, obstakels ontwijken en hun omgeving herkennen. Maar ze leren die ook filmen en foto’s maken “vanop ongekende hoogten en vanuit vernieuwende perspectieven”. Bovendien krijgen ze ook les over de juridische aspecten van drones. 

“We willen hen vooral leren hoe ze – in tegenstelling tot wat nu vaak gebeurt – de toestellen moeten programmeren om automatisch te vliegen”, legt lector dronetechnologie Tim Dupont uit in de krant Het Laatste Nieuws. “Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebouwen laten bewaken.” PXL werkt voor de opleiding samen met het kennis- en expertisecentrum EUKA in Genk en met Drone Valley in Brustem. 

Meer
Lees meer...