In Londen kunnen 41.000 nieuwe woningen worden gebouwd zonder dat daar enige grond voor nodig is

In Londen kunnen 41.000 nieuwe woningen worden gebouwd zonder dat daar enige grond voor nodig is

In de Britse hoofdstad Londen is vastgoed zo goed als onbetaalbaar geworden. De regering is al langer op zoek naar oplossingen voor de woningnood. Nu blijkt dat 41.000 nieuwe woningen worden gebouwd, zonder dat daarvoor ook maar een spade in de grond moet worden gestoken. 

Volgens een studie van Knight Frank zijn er gebouwen in het centrum van Londen die de mogelijkheid hebben om de dakverdieping van gebouwen uit te breiden zonder dat het panorama van de stad wordt aangetast. Door de software voor de ontwikkeling van landkaarten in 3D vond Knight Frank zo’n 2,6 miljoen vierkante meter aan potentiële bijkomende residentiële ruimte met een waarde van ongeveer 57 miljard euro.

Zo goed als onbetaalbaar

In Londen is 1 op elke 20 inwoners vastgoedmiljonair. Dit komt doordat er in de stad meer dan 430.000 eigendommen zijn die op papier maar dan 1 miljoen pond kosten. Sinds augustus 2016 is het aantal vastgoedmiljonairs met 23% gestegen tot 768.000 en de prijzen in de stad zijn dus zo goed als onbetaalbaar geworden. De Britse overheid publiceerde begin 2017 haar Housing White Paper, waarin wordt aangegeven dat ze oplossing moeten vinden voor het probleem.

In totaal zouden er 41.000 nieuwe woningen kunnen gebouwd worden op zo’n 23.000 gebouwen. Dit alles zonder dat er iets zou veranderen aan de Londense ‘skyline’.

Gesponsorde artikelen